Skocz do zawartości
Amfidiusz

Zasobożerny Firefox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od jakiegoś czasu mam ogromne problemy z Firefoxem. Po około 5-6 godzinach pracy, zaczyna on pożerać niesamowitą ilość pamięci. Co gorsza, średnio w odstępach 2-3 minut zużycie procesora skacze mu z 2-3% na 95-99%. Zamraża to FF na 2-3 sekundy, po czym można pracować dalej przez te kilka minut. Zabicie procesu i ponowne uruchomienie przeglądarki powoduje zresetowanie FF - wraca on do normalnego zużycia ok. 100k pamięci i 0-10% CPU. Jednak po kilku godzinach sytuacja znowu się powtarza. Jest to szczególnie irytujące, gdy mam otwarte kilka ważnych kart, których w danej chwili nie moge zamknąć.

Dołączona grafika

Pytanie więc: W jaki sposób mogę sprawdzić co powoduje takie wykorzystanie coraz wiekszych zasobów? Oraz w jaki sposób moge sie pozbyć problemu?

EDIT: WinXP, CPU nie najmocniejszy, ale nie powinien mieć takich problemów: Celeron M 1.6GHz.

Edytowane przez Amfidiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami przy dużej ilości otwartych zakładek pojawia się ten problem (przez dużą ilość skryptów itp). Zdalnie tego zbyt się nie da zdiagnozować. Możesz też spróbować powyłączać niektóre addony i sprawdzić czy coś się poprawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie zacytować genialnie sformułowany raport:

bad forum, topic exist, close, delete, firefox with 100 extensions = muł

po naszemu

złe forum, topik(pająk?) egzystuje, zamknąć, usunac, ogniolis z masą rozszerzeń = osioł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...