Amfidiusz Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 (edytowane) Witam, Od jakiegoś czasu mam ogromne problemy z Firefoxem. Po około 5-6 godzinach pracy, zaczyna on pożerać niesamowitą ilość pamięci. Co gorsza, średnio w odstępach 2-3 minut zużycie procesora skacze mu z 2-3% na 95-99%. Zamraża to FF na 2-3 sekundy, po czym można pracować dalej przez te kilka minut. Zabicie procesu i ponowne uruchomienie przeglądarki powoduje zresetowanie FF - wraca on do normalnego zużycia ok. 100k pamięci i 0-10% CPU. Jednak po kilku godzinach sytuacja znowu się powtarza. Jest to szczególnie irytujące, gdy mam otwarte kilka ważnych kart, których w danej chwili nie moge zamknąć. Pytanie więc: W jaki sposób mogę sprawdzić co powoduje takie wykorzystanie coraz wiekszych zasobów? Oraz w jaki sposób moge sie pozbyć problemu? EDIT: WinXP, CPU nie najmocniejszy, ale nie powinien mieć takich problemów: Celeron M 1.6GHz. Edytowane 12 Grudnia 2009 przez Amfidiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_fake Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Czasami przy dużej ilości otwartych zakładek pojawia się ten problem (przez dużą ilość skryptów itp). Zdalnie tego zbyt się nie da zdiagnozować. Możesz też spróbować powyłączać niektóre addony i sprawdzić czy coś się poprawi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Pozwolę sobie zacytować genialnie sformułowany raport: bad forum, topic exist, close, delete, firefox with 100 extensions = muł po naszemu złe forum, topik(pająk?) egzystuje, zamknąć, usunac, ogniolis z masą rozszerzeń = osioł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Generalnie masz temat o Firefox i tam kieruj swoje uwagi! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...