rafa Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) Nie tanieją a maja być wycofane z rynku. Właśnie po to wprowadzono dwie podstawki żeby podzielić rynek, a żeby sobie nie robic konkurencji 1366 miały być tylko drogie modele. Po premierze i5 okazało się że Intel sobie troche strzelił w kolano i teraz muszą zastąpić najtańszy model wyższym i przy okazji droższym. Pamięć 3 kanałowa? Pic na wode fotomontaż! Większy efekt placebo niż faktyczna różnica w wydajności. Moim zdaniem i7 na 1156 nie tylko nie jest gorszy ale jest nawet lepszy ze względów wymienionych wyżej czyli energooszczędności + niskich temperatur całej platformy + dobre prowadzenie ramu. Osobiście wole wydać więcej na dobrą platforme na 1156 niz na 1366. Edytowane 19 Grudnia 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menu Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Odświeżę i żeby nie robić nowego tematu napiszę tu. Mam taki sam dylemat, jeszcze nie dawno byłem już przekonany do i860 ale natrafiłem na to http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=234723 czyli palące się sockety foxconna w które niestety są wyposażone większość płyt. A problem jest, bo chcę kręcić i to ponad 4Ghz. Zestaw miał się opierać na Asus P7P55D Deluxe. I nie wiem teraz co robić ;| Dopłacać do 920 i evga sli? Budżet 2500zł (cpu, mobo, ram) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Było o tym pisane w tematach o Asusie i prockach na 1156. Nie wszystkie płyty są na Foxconie a posiadanie tego tez nie oznacza że socket sie wypali. Dotyczy to bardziej ekstremalnego OC. Można tez wybrać inną płytę, np EVGA są robione na Lotesie. Jest w czym wybierać i nie ma powodu do paniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...