KitKat Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Witam, Z-5500 nie muszę chyba przedstawiać. Dobre głośniki, a i zdobyły sławy z palenia bezpieczników. Czas na mój przypadek. Zaczęło się od kilkukrotnego wyłączenia sprzętu. Mniejsza o to, po jakimś czasie w ogóle raz na 10 odpalały i potrafiły jakiś czas pograć, by się wyłączyć. I coraz bardziej się to nasilało. Po pewnym czasie już nawet lampka na panelu się nie zapalała niekiedy. Diagnoza? Pewnie bezpieczniki poleciały, jak prawie każdemu. Popędziłem do sklepu i kupiłem 3 bezpieczniki T2AL 250 V(2-amperowe, jak zaleca producent), szklane, bo innych nie mogę dostać u siebie w mieście. Wstawiam pierwszy - to samo, wstawiam drugi - to samo, ale po kilku próbach włączania udało się, pochodziły z minutkę i znów padły, kolejny bezpiecznik - jak przy pierwszym. Wstawiałem na przemian te bezpieczniki i cuda... Raz się włączały na sekundę, raz wcale, czasem nawet lampka na panelu nie zapalała się. I teraz w ogóle nic nie pracuje. Słychać tylko cichutko pracujący transformator wewnątrz suba(Tak, zawsze go można było usłyszeć, jak się ucho przyłożyło). Czy komuś z Was udało się coś na to poradzić? Chciałbym czegoś spróbować bez utracenia gwarancji, bo procedura wymiany trwa ok. miesiąca i w tym czasie może coś bym mógł zrobić. Dzięki i pozdrawiam, KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 kup większy bezpiecznik i sprawdź, jeśli pali po włączeniu to większy bezpiecznik powinien pomóc a jak się spalą to oddasz na gwarę ale spoko o ile pamiętam u kolegi pomogło wpakowanie 2,5 amperowego i jak ręką odjął żadnych cyrków przy włączaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Jak się spalą to oddam na gwarę? Nie zorientują się, że dałem większy bezpiecznik? W końcu po to jest, żeby sprzęt się nie spalił. ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 żeby jeszcze logitech coś sprawdzał ... lol oni każą pociąć sowje głośniki i ci je zostawiają czasem są do sprzedania pocięte logi na allegro ;) a jak będziesz oddawał przez sklep to bez lipy tylko przed oddaniem wyjmij bezpiecznik i nie wkładaj żadnego lub włóż oryginalny co tam siedział Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zadzwoniłem na pomoc techniczną. Oferują mi: 1. Rozpatrzenie reklamacji poprzez esc.pl 2. Rozpatrzenie reklamacji poprzez autoryzowany serwis Logitecha bezpośrednio. Jak myślicie? Co może być szybsze i wygodniejsze? 2,5 A bezpiecznika nie będę kupował, bo o tyle gorsza u mnie jest sytuacja, że nawet ta dioda na panelu się już nie pali. :D Zmiany bezpieczników na inne 2A też nic nie daje. Oryginalny bezpiecznik dawany przez Logitecha jest w środku teraz. Będę odsyłał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Jak myślicie? Co może być szybsze i wygodniejsze?Direct RMA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...