Skocz do zawartości
KitKat

Logitech Z-5500 Nie Uruchamiają Się.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Z-5500 nie muszę chyba przedstawiać. Dobre głośniki, a i zdobyły sławy z palenia bezpieczników. Czas na mój przypadek. Zaczęło się od kilkukrotnego wyłączenia sprzętu. Mniejsza o to, po jakimś czasie w ogóle raz na 10 odpalały i potrafiły jakiś czas pograć, by się wyłączyć. I coraz bardziej się to nasilało. Po pewnym czasie już nawet lampka na panelu się nie zapalała niekiedy.

Diagnoza? Pewnie bezpieczniki poleciały, jak prawie każdemu. Popędziłem do sklepu i kupiłem 3 bezpieczniki T2AL 250 V(2-amperowe, jak zaleca producent), szklane, bo innych nie mogę dostać u siebie w mieście. Wstawiam pierwszy - to samo, wstawiam drugi - to samo, ale po kilku próbach włączania udało się, pochodziły z minutkę i znów padły, kolejny bezpiecznik - jak przy pierwszym.

Wstawiałem na przemian te bezpieczniki i cuda... Raz się włączały na sekundę, raz wcale, czasem nawet lampka na panelu nie zapalała się. I teraz w ogóle nic nie pracuje. Słychać tylko cichutko pracujący transformator wewnątrz suba(Tak, zawsze go można było usłyszeć, jak się ucho przyłożyło).

Czy komuś z Was udało się coś na to poradzić?

Chciałbym czegoś spróbować bez utracenia gwarancji, bo procedura wymiany trwa ok. miesiąca i w tym czasie może coś bym mógł zrobić.

Dzięki i pozdrawiam,

KitKat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup większy bezpiecznik i sprawdź, jeśli pali po włączeniu to większy bezpiecznik powinien pomóc a jak się spalą to oddasz na gwarę ale spoko o ile pamiętam u kolegi pomogło wpakowanie 2,5 amperowego i jak ręką odjął żadnych cyrków przy włączaniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żeby jeszcze logitech coś sprawdzał ... lol oni każą pociąć sowje głośniki i ci je zostawiają czasem są do sprzedania pocięte logi na allegro ;) a jak będziesz oddawał przez sklep to bez lipy tylko przed oddaniem wyjmij bezpiecznik i nie wkładaj żadnego lub włóż oryginalny co tam siedział

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwoniłem na pomoc techniczną.

Oferują mi:

1. Rozpatrzenie reklamacji poprzez esc.pl

2. Rozpatrzenie reklamacji poprzez autoryzowany serwis Logitecha bezpośrednio.

Jak myślicie? Co może być szybsze i wygodniejsze?

2,5 A bezpiecznika nie będę kupował, bo o tyle gorsza u mnie jest sytuacja, że nawet ta dioda na panelu się już nie pali. :D Zmiany bezpieczników na inne 2A też nic nie daje. Oryginalny bezpiecznik dawany przez Logitecha jest w środku teraz. Będę odsyłał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi