Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bawilem sie faza w glosniku niskotonowym podczas wlaczonego sprzetu. Po przekreceniu w lewo o 180 ' przxestal grac. wyciagnąlem bezpiecznik ( 2A 250V) aby sprawdzic czy sie przepalil. ale drucik nei zostal przerwany, ma tylko takie zgrubeinie w srodku jego dlugośći. moze to tez ejst przepalenie? jutro kupei nowy i wymienie. Ale jeszcze moje pytanie. Po co jest ta faza ja myslalem ze zmienia sie nia rodzaj basu. wcisnąlem suba w naroznik pokoju otworem bass reflex do sciany odleglosc 4cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zgrubienie nie jest przepaleniem. Niektóre modele bezpieczników po prostu takie mają. Twój bezpiecznik to prawdopodobnie model T2AL 250 V 2A o wymiarach 5x20 mm. Kupiłem takie same do Z-5500(Standardowo w subie był T2AH 250 V 2 A, który różnił się tym, że nie miał takiego cieniutkiego drucika ze zgrubieniem, tylko grubszy, przypominający sprężynkę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiedziałem, że masz sprawny bezpiecznik.

Przetestuj go miernikiem, jeżeli masz możliwość, albo po prostu idź i kup nowy bez sprawdzania(Najlepiej 2-3 sztuki). Wykosztujesz się może z 2 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzieki :) subwoofer gra poprostu jak wypadl bezpeicznik po przekreceniu tej fazy to centralka sterująca automatycznei powraca do poziomu glosnosci = 0. i dlatego myslalem ze nei gra a satelitki mialem odlaczone zeby tylko skupic sie na niskich tonach. wydaję mi sie ze teraz troszke ciszej mimi to gra i tak jakby zza sciany. wymeinei ten bezpiecznik i tak :) dzieks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi