Skocz do zawartości
darman

Norton Is 2010 Blokuje Thunderbirda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio zainstalowałem Nortona Internet Security 2010, oryginałkę. Tego samego dnia wchodzę na Mozillę Thunderbird, chcę wysłać maila i tu pojawia mi się error mówiący mi, że thunderbird nie mógł się połączyć z serwerem STMP i prosi, żeby sprawdzić jego ustawienia. Oczywiście wszystkie ustawienia są dobrze wpisane w samym thunderbirdzie, serwer też jest dostępny, ponieważ mogę wysłać maila za pomocą przeglądarki. Pocztę mam z onetu, tą zwykłą, standardową, poczta.onet.pl

Problem ten pojawił się bezpośrednio po zainstalowaniu Nortona, przed zainstalowaniem nigdy takiego czegoś nie miałem. Gdy wyłączę wszystkie funkcje Nortona, czyli zaporę, antywirusa etc... błąd dalej jest. Maile mogę odbierać, ale nie mogę ich wysyłać, co jest bardzo męczące.

Mój system to Windows XP SP2.

Mozilla Thunderbird wersja najnowsza.

Norton IS 2010 uaktualniany na bieżąco.

Próbowałem sobie z tym problemem poradzić, ale niestety... nie udało się, więc zwracam się do Was, może będziecie mieć jakiś pomysł.

Jakbym czegoś istotnego nie dopowiedział, to pytajcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmienia...

UWAGA! Od 1 grudnia 2009 r. Telekomunikacja Polska SA wprowadziła blokadę portu 25 dla ruchu wychodzącego.

Oznacza to, że wszyscy użytkownicy Neostardy powinni niezwłocznie dokonać zmian w konfiguracji swoich programów pocztowych. Należy zmienić numer portu serwera poczty wychodzącej (SMTP) z 25 na 587.

Szczegółowe informacje na ten temat znajdują się tutaj.

Edytowane przez SGJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi