Qlan Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieje ze nie ostatni. Poszukuje podpowiedzi co dokładnie powinienem kupić aby sprawnie kontrolować mój zestaw LC przy użyciu panelu Aquaero . Problem polega na tym ze docelowo podpięte maja zostać dwa niezależne loopy i nie jestem pewien co dokładnie powinienem kupić. oto co chciałbym konkretnie kontrolowac : Loop 1: - pompka Swiftech MCP355 - wentyle 4x 12cm Enermax UCEV12 Everest - przepływ cieczy - temperatura cieczy Loop2: - pompka Swiftech MCP350 -wentyle 2x Coolermaster 120 SU1 oraz 1x 12cm Enermax UCEV12 Everest - przepływ cieczy - temperatura cieczy Mam nadzieje ze jest w ogóle możliwe podpięcie takiego zestawu, jeśli tak to bardzo proszę o pomoc w doborze podzespołów Edytowane 14 Grudnia 2009 przez Qlan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 to raczej potrzebujesz chyba 2x aquaero... Ja bym proponowal BigNG+miniNG ewentualnie do tego modul do czujnikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlan Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 mimo wszystko wolał bym żeby to był Aquaero tylko nie wiem właśnie czy można połączyć dwa takie panele np. jeden normalny i jeden w wersji LT i przede wszystkim czy da się do nich bezpośrednio podłączyć moje pompki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 potrzebujesz poweradjust do kazdej pompki. sam aquaero nie pociagnie pompki. aha, i od razu zaopatrz sie w nowe tranzystorki do niego, bo sie lubia palic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlan Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 no nie powiem te tranzystorki to nie jest to pocieszająca wiadomość ale cóż . A jakie kable będą mi potrzebne i czy mam w jakiś sposób połączyć te dwa panele czy tylko podpiąć je pod usb no i jak to potem będzie wyglądało z softem i czy będę mógł podpięć dwa przepływomierze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 akurat z tym nie powinno byc problemu, ale niestety ja nie mam aquaero, wiec nie powiem ci nic napewno. wyslij wiadomosc do Malika, albo Screamera, oni moze ci powiedza cos bardziej szczegolowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 kup do pompek poweradjusty podlaczasz pod usb i robisz wszystko w aquasuite , aquaero pod czujniki , przeplywomierze i wentyle , podlaczasz pod usb i tez kontrolujesz to tym samym programem. Ogolnie droga zabawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlan Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 po przeczytaniu kilku recenzji i wypowiedzi na innych forach zaczynam sie przekonywać ze jednak lepszym wyborem będzie T-balancer , jego cena i możliwości rozbudowy za znacznie lepsze od aquaero . Moje pytanie wiec wygląda tak czy te części to to co mi potrzeba do mojego zestawu : 1x mCubed T Balancer BigNG 1x mCubed T-Balancer MiniNG 1x mCubed Analogue Extension Set - Sensor Hub 2x mCubed T Balancer Flowmeter 3.3mm Jet i czy konieczne będzie jakieś dodatkowe okablowanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) tutaj znajdziesz remedium na wszystkie swoje problemy. http://angela.pl/p5622,alphacool-heatmaster.html jeden panel i zero problemów. 4 kanały każdy po 24w pwm. specyfikacja Overview of the Features: + PC software independent. Upon configuration of the Heatmaster all settings will be saved. + After system installation no connection through the USB cable is necessary, thus no need of a maintenance effort for the operating system is necessary through a USB device. + No wastage of PC resources like memory and CPU processing time or for example frame loss in PC games due to the maintenance of the controlling, measuring and alarm functions. + Three levels of alarm (PC independent warning tone, System alarm on main board BIOS, PC shut down). + Windows Drag & Drop surface. + Graphical display of Delta-t values from two temperature sensors. + Log function of temperature and fan/pump values + Up to 24 watt pro fan/pump channel. + 4 fans and pumps directly controllable/monitorable + Hysteresis function. + Support/shifting of Celsius and Fahrenheit, liter and gallons + Analysis of the RPM-values and controlling of PWM-values + Separate connection for the flow-through measure. + 5 NTC temperature sensors connectable, extra onboard sensor on the Heatmaster. + Predefined Beta-value to increase measurement accuracy + Precise sensor calibration is possible through entering of the nominal resistance (Rn) at 25° and + of Beta-value + On board relays attachment for further controlling tasks available (Alert). + Up to 5 free configurable controllable loops per Drag & Drop with alarm observation. + PC independent alarm tone generator + Extended exertion of influence through changing of the PID parameter + Updates of software and firmware. + Quick montage anywhere in the PC with Velcro tape fixing Edytowane 18 Grudnia 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...