White_Lies Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Witam. jako że zaczynam grę na gitarze, postanowilem wyremontowac wewnetrznie elektryke w nim i poszukuję kondensatora o takich parametrach: K 73-17 22nK 400B 0988 tam te symbole chyba nie sa wazne, ale prawdopodobnie chodzi o pojemnosc. ale nano Kelwiny w gitarze basowej? ktos mowil ze moze tam zamiast nK powinno byc mF. i tak nie wiem... na allegro nie znalazlem o pojemnosci 22nK. Ktos moglby mnie jakos naprowadzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 (edytowane) 22nF na 400V Kondesator ma oznaczenia rosyjskie.... Edytowane 16 Grudnia 2009 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 tak wiem ze to rosyjskie oznaczenie. ale jesli tam jest nK to chyba nie mozna nF wstawic? ja sie nie znam i tak wiesz... Zdjecia niestety nie moge wykonac bo bas jest u kumpla ktory go naprawia i jest on przylutowany jeszcze zeby wiedzial jak podlaczyc nastepny. Pan taki mily dal mi tez jakiejs starej konstrukcji kondensator ale o 36nK i zobaczymy czy bedzie dzialac. Gdzie mozna takie kondensatory kupic? bo ja juz nerwicy dostaje i nie moge znalezc... maga byc jakies linki najlepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Sklepów elektroniczych w sieci jest w diabła... Jak chesz cos "ekstra" : 22nF 600V Tylko płacenie tyle za pseudo audiofilstwo to przesada... Ps. On chce zwiększyc pojemność sprzęgajaca by obnizyć zakres niskich tonów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Ps. On chce zwiększyc pojemność sprzęgajaca by obnizyć zakres niskich tonów ?W gitarach barwę reguluje się konfiguracją połączeń przetworników ("przystawek"). Kondensator w połączeniu z potencjometrem służy do bardzo prostej redukcji tonów wysokich, czyli do "zmulenia" dźwięku. W żadnym razie nie podbije basów - od tego są dobre struny i przetworniki oraz ich regulacja ( głównie wysokość zawieszenia i pochylenie w zględem strun ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 rzeczowo wyjaśniles to. a jeszcze powiedzcie mi czym sie rozni nano kelwin od nano farada;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barto125 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Kelwin jest od temperatury, farad od pojemności kondensatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...