Slepak Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 (edytowane) Mój sprzęt to ASRock M3A785GMH, 2GB DDR3 oraz Geforce 9800GT 1GB, do tego muszę dokupić procesor, będę grywał w max rozdzielczości 1280x1024 i niekoniecznie w nowości. Wacham się pomiędzy Athlon II X2 240 a X3 425, jakiej różnicy wydajności mogę się spodziewać ? na necie porónań jak na lekarstwo. Czy pomijając szansę na odblokowanie czwartego rdzenia, warto jest dopłacać 60zł do modelu X3 435 ? Mój budżet został i tak już potężnie nadwyrężony :( Jaka jest w ogóle szansa na odblokowanie czwartego rdzenia ? Znacie może jakieś dobre porównania tych procesorów w grach ? edit: oczywiście zaszła pomyłka, miałem na myśli model X3 425 Edytowane 15 Grudnia 2009 przez Slepak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 (edytowane) Moim zdaniem warto. Zawsze 1 rdzeń więcej, który może się przydać. Jeżeli nie kupiłeś jeszcze tej karty to kup inną, bo 98gt 1gb się nie opłaca. Nie zobaczyłem, że chodzi o 435. Oczywiście 425 jest lepszym wyborem. Edytowane 15 Grudnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Warto ale do modelu 425, jest tańszy i minimalnie wolniejszy a kręcą się tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slepak Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 (edytowane) Jeżeli nie kupiłeś jeszcze tej karty to kup inną, bo 98gt 1gb się nie opłaca.Kartę już posiadam, ale możesz podać jaką inną byś polecił ? Nie zobaczyłem, że chodzi o 435. Oczywiście 425 jest lepszym wyborem.Miałem oczywiście na myśli model 425 :) Edytowane 15 Grudnia 2009 przez Slepak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zależy do ilu zł i w jakiej rozdzielczości grasz. Jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slepak Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zależy do ilu zł i w jakiej rozdzielczości grasz. Jaki masz zasilacz? Tagan 480W, rozdzielczość taka jak podana w pierwszym poście, czyli max 1280x1024 (ograniczenie monitora lcd 17"), do 250zł... więc podejrzewam, że nic lepszego w tej cenie nie znajdę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Mógłbyś pomyśleć o radku hd4770, ale skoro już masz tego GeForce'a, to nie ma co narzekać - grafa zła nie jest, ważne by tobie starczała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Nie ma sensu zmieniać. Twoja karta jest warta trochę ponad 250zł. Podkręć ją i będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Karta jest nieoplacalna w zakupie ;] ale nikt niepisze ze jest zla. Mnie ciekawi tylko po co kupiles 1gb do takiego monitora ? o.0 przy 22" no to ok, ale 17 to nawt 512 niewykorzysta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 No jak już kupił to niech ją ma, gigantycznej różnicy w wydajności nie ma. Nie ma sensu zmieniać, chyba że nie trzeba by nic dopłacać to wtedy chociażby dla mniejszego poboru prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slepak Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 (edytowane) Karta jest nieoplacalna w zakupie ;] ale nikt niepisze ze jest zla. Mnie ciekawi tylko po co kupiles 1gb do takiego monitora ? o.0 przy 22" no to ok, ale 17 to nawt 512 niewykorzysta Ponieważ kupowałem ją na szybko, jest to ASUS, dałem za nia 220zł, więc cena wydaje mi się ok, a z racji tego, że posiada 1GB, będzie ją łatwiej kiedyś sprzedać. Budżet na kartę i tak miałem ok 200zł, niestety nic lepszego w tej cenie bym nie kupił, a tym bardziej 4770. Edytowane 15 Grudnia 2009 przez Slepak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...