PhoeeeniX Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Witam, jak w temacie. Wiem że mam dużo syfu na kompie ale i tak będe zmieniał system a przy okazji format także chce sobie wszystko zgrać a nie moge gdyż gdy klikam pokaż ukryte pliki/foldery>OK w oknie nic mi sie nie pokazuje a gdy wracam to mimo że dałem OK to i tak jest nadal zaznaczona opcja nie pokazuj.... Może ktoś pomóc bo zapewne jest to coś z rejestru. Zależy mi tylko na tym bo reszy nie ma sensu robić jeśli zmieniam system i robie format. Dodam że aktualnie używam Windows XP Dark EDITION v.7 LOG: http://wklej.org/id/236932/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 To robota jakiegoś robala- tworzy na dysku swoje kopie i w ten sposób uniemożliwia Ci ich skasowanie. Kombinuj- tryb awaryjny z obsługą sieci, antyvir z pendrivea, skaner online, itp. Looknij w msconfig/uruchamianie- zapewne jest kilka podejrzanych wpisów (które po wyłączeniu i tak uruchamiają się pod inną nazwą). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Jeden z wygodniejszych programów do ukrytych plików to total commander. Konfigurujesz mu pokazywanie ukrytych plików bez wniku w działanie explorera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoeeeniX Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 msconfig nie dziala bo wywala mi blad ze sa ograniczenia i aby skontaktowac sie z administartorem chociaz siedze na koncie admina, to samo z regedit. Natomiast dzięki BuMel za podpowiedź z Total cmd - teraz co chce to widać, także pozostało mi zmienić OS 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 http://www.google.pl/#hl=pl&q=poka%C5%...2c42613bf02c3f8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Jezeli myslisz, ze jak zmenisz system to go nie zainfekujesz to sie mylisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoeeeniX Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zależy mi tylko na tym bo reszy nie ma sensu robić jeśli zmieniam system i robie format. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Wystarczy, ze znowu podlaczysz zainfekowany nosnik i zaraz bedzie to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Wystarczy, że nie posprząta robactwa (autorun.inf) z pozostałych partycji i już będzie problem od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoeeeniX Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 ok, dzieki chlopaki za ostrzezenia z innymi partycjami. Jestem tego świadom co napisaliście a robiłem na wszytskich format. Syf pewnie chwile temu z akademików złapałem, a teraz się ujawnił także będe sprawdzał uważniej co wkładam do kompa;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Jak postawisz system, to zanim podłączysz pendrive lub jakikolwiek inny nośnik lub odpalisz jakąkolwiek instalkę programu/sterowników, zainstaluj jakiegoś antywirusa z Sieci - Avira, NOD32 czy co tam chcesz. Bezpieczne w tym wypadku są jedynie sterowniki z oryginalnych CD producenta sprzętu lub sterowniki z ich stron. Każde inne, które na czas formatowania wrzuciłeś na CD/DVD/inny dysk, mogą być zarażone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...