seiper Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 witam I jak w tytule: Czy ktoś wie co się stało ze stroną DFI... gdzie jest jakieś archiwum, czy coś podobnego jak support dla starszych płyt. Posiadam model: DFI INFINITY NF-4 SLI MII/G, socket AM; chciałem sprawdzić czy jest update biosu ( obecny 07.2007 ) a tu nie ma żadnego supporta dla starszych produktów, nawet nie mogę sprawdzić specyfikacji płyty, parametrów itd.... help... jeśli ktoś może Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 witam I jak w tytule: Czy ktoś wie co się stało ze stroną DFI... gdzie jest jakieś archiwum, czy coś podobnego jak support dla starszych płyt. Posiadam model: DFI INFINITY NF-4 SLI MII/G, socket AM; chciałem sprawdzić czy jest update biosu ( obecny 07.2007 ) a tu nie ma żadnego supporta dla starszych produktów, nawet nie mogę sprawdzić specyfikacji płyty, parametrów itd.... help... jeśli ktoś może 5 sekund na stronie DFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiper Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 5 sekund na stronie DFI witam no to chyba jestem za głupi; na stronce byłem wielokrotnie i tam jest tylko support dla LANPARTY. Ale jeżeli wiesz jak to zrobić to daj mi step-by-step. Mój model to INFINITY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Taki model nie istnieje. http://www.dfi.com.tw/portal/CM/cmproduct Po lewej masz 4 listy. Na pierwszej wybierasz "PhaseOut Model", a potem w drugim dokładny model płyty. Jest INF. NF4 SLI lub INF. NF SLI M2/G. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiper Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 (edytowane) Taki model nie istnieje. http://www.dfi.com.tw/portal/CM/cmproduct Po lewej masz 4 listy. Na pierwszej wybierasz "PhaseOut Model", a potem w drugim dokładny model płyty. Jest INF. NF4 SLI lub INF. NF SLI M2/G. kurde, dzięki wielkie; mój model to ten m2/g; no to nieźle dałem ciała; napisałem właśnie do technical support na Tajwan; niezła wtopa :rolleyes: Tak czy inaczej jest nowy bios i teraz pytanko: moja wersja ponad wszelką wątpliwość ma support dla ramu 800MHz w dual chanel; w opisie płyty jest support dla 667 w dualu; czy w takim razie mogę updatować biosa. Edytowane 16 Grudnia 2009 przez seiper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zanim wrzucisz bios, upewnij się co do modelu i rewizji płyty - odczytaj oznaczenie z laminatu płyty. W opisie jest jak byk 533 i 667. Nie ma ani słowa o 800MHz. Jak wrzucisz zły bios, to będzie ciężko to odkręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiper Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 (edytowane) Zanim wrzucisz bios, upewnij się co do modelu i rewizji płyty - odczytaj oznaczenie z laminatu płyty. W opisie jest jak byk 533 i 667. Nie ma ani słowa o 800MHz. Jak wrzucisz zły bios, to będzie ciężko to odkręcić. No właśnie dokładnie o tym wiem, kilka razy updatowałem biosa na różnych płytach; problem jest, że od początku jak tylko kupiłem płytę na stronie dfi nie było żadnej wersji z support dla 800; ale na pewno takie coś jest bo w sklepie / nie na allegro / sprowadzili mi ten model i zapłaciłem drożej w stosunku do wersji z obsługą 667 w dualu !!!! co do rewizji w opisie biosu jest jak byk "all revision" i tu nie ma problemu. co do odkręcenia biosu to jest wersja flesha BIOSsecure i można wpakować bios nawet gdy płyta się nie bootuje - chyba tak jest :blink: No to napiszę jeszcze raz na Taiwan, mam nadzieję, że tym razem nie zrobię z siebie głupka pozdro seiper Edytowane 16 Grudnia 2009 przez seiper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...