Skocz do zawartości
seiper

Czy Ktoś Wie Co Się Stało Z Dfi.....

Rekomendowane odpowiedzi

witam

I jak w tytule: Czy ktoś wie co się stało ze stroną DFI... gdzie jest jakieś archiwum, czy coś podobnego jak support dla starszych płyt.

Posiadam model: DFI INFINITY NF-4 SLI MII/G, socket AM; chciałem sprawdzić czy jest update biosu

( obecny 07.2007 ) a tu nie ma żadnego supporta dla starszych produktów, nawet nie mogę sprawdzić specyfikacji płyty, parametrów itd....

help... jeśli ktoś może

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

I jak w tytule: Czy ktoś wie co się stało ze stroną DFI... gdzie jest jakieś archiwum, czy coś podobnego jak support dla starszych płyt.

Posiadam model: DFI INFINITY NF-4 SLI MII/G, socket AM; chciałem sprawdzić czy jest update biosu

( obecny 07.2007 ) a tu nie ma żadnego supporta dla starszych produktów, nawet nie mogę sprawdzić specyfikacji płyty, parametrów itd....

help... jeśli ktoś może

5 sekund na stronie DFI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki model nie istnieje.

http://www.dfi.com.tw/portal/CM/cmproduct

Po lewej masz 4 listy. Na pierwszej wybierasz "PhaseOut Model", a potem w drugim dokładny model płyty.

Jest INF. NF4 SLI lub INF. NF SLI M2/G.

kurde, dzięki wielkie; mój model to ten m2/g;

no to nieźle dałem ciała; napisałem właśnie do technical support na Tajwan; niezła wtopa :rolleyes:

Tak czy inaczej jest nowy bios i teraz pytanko:

moja wersja ponad wszelką wątpliwość ma support dla ramu 800MHz w dual chanel; w opisie płyty jest support dla 667 w dualu; czy w takim razie mogę updatować biosa.

Edytowane przez seiper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim wrzucisz bios, upewnij się co do modelu i rewizji płyty - odczytaj oznaczenie z laminatu płyty.

W opisie jest jak byk 533 i 667. Nie ma ani słowa o 800MHz. Jak wrzucisz zły bios, to będzie ciężko to odkręcić.

No właśnie dokładnie o tym wiem, kilka razy updatowałem biosa na różnych płytach; problem jest, że od początku jak tylko kupiłem płytę na stronie dfi nie było żadnej wersji z support dla 800; ale na pewno takie coś jest bo w sklepie / nie na allegro / sprowadzili mi ten model i zapłaciłem drożej w stosunku do wersji z obsługą 667 w dualu !!!!

co do rewizji w opisie biosu jest jak byk "all revision" i tu nie ma problemu.

co do odkręcenia biosu to jest wersja flesha BIOSsecure i można wpakować bios nawet gdy płyta się nie bootuje - chyba tak jest :blink:

No to napiszę jeszcze raz na Taiwan, mam nadzieję, że tym razem nie zrobię z siebie głupka

pozdro seiper

Edytowane przez seiper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi