MAGIC Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Witam Mam sieć z sąsiadem coś takiego w tej chwili mam pociągnięty kablem do komputera stacjonarnego router niby ma WiFi ale niestety na laptopie nie łapie bo ma za daleko Tu moje pytanie co wstawić w zaznaczone miejsce żeby na stacjonarnym działał przez kabel a na laptopie przez WiFi Internet Neostrada Myślałem o jakimś AP i Switchu 5potów albo o czymś takim OVISLINK AirLive WL-5460AP v2 podobno można jeszcze wstawić router np. EDIMAX AR-7084gA Jak go skonfigurować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 IMHO router zwykły z Wifi, i kabel od sąsiada wpiąć nie w WAN tylko w LAN. Chyba, że są APki z dwoma portami LAN, ale to musisz szukać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Czy lepszy będzie któryś z tych ASUS RT-G32 albo D-LINK DIR-300 ? ? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Ovislinka WL1600 (czy jakoś tak) kup - polecany i wgrać tomato można Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 borsuk o takim myślałeś OVISLINK WL-1600GL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Tak właśnie, poczytaj o nim na forum, bo jest kilka tematów, ale główną zaletą jest możliwość wgrania Tomat - alternatywnego softu z ogromnymi możliwościami konfiguracji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...