Gemtin1 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Witam, Posiadam pamięci goodram ddr 1333mhz cl9, niestety nie dzialaja stabilnie na 1490 mhz, co wydaje mi się dziwne. Zamieszczam zdjęcia z ustawień biosu, są slabej jakosci ale czytelne. Jestem w 100% ze to wina pamieci a nie procesora czy innego podzespolu. Prosze o pomoc: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Spróbuj lekko napięcie podbić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Podbic DRAM Voltage Control czy DDR VTT volatge control? Ram domyslnie dziala na 1.6 wiec podniesienie do 2.0 nie jest przesada by otrzymać zegar o 100mhz szybszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 DRAM Voltage - myślę, że 2.0 to jeszcze nie tak dużo. Lecz jeśli przy takim napięciu dalej będą problemy z kręceniem, to odpusć sobie - widoczne trafiłeś na słabszą sztukę do OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 A na 1,6 - 1,7 V ile robią? Jeśli tyle samo, to raczej jest to wina skopanego BIOS-u. Ewentualnie źle dobranych alph. Możesz spróbować ustawić je na 40-10-6-6-6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...