brolly666 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Witam! Chciał bym (ale nie wiem czy jest to możliwe ) Połączyć Neostrade (mam do niej jakiś router d-linka) Z siecią internetu bezprzewodowego ( także posiadam router zwykły z ethernetem i wanem) Gdyż posiadam oba łącza. Bezprzewodowy net jest szybszy od mojej neostrady, ale bardziej zawodny z tego względu, że wypadają czasem pingi do serwera. Moje pytanie brzmi, jak połączyć te 2 sieci aby uzyskać zmienne ip od neostrady i ogólnie jej jakość połączenia a z bezprzewodówki transfer. Czy jest jakiś może specjalny router do tego typu rzeczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Raczej się nie da, bo i jak - część pakietów jednym łączem a część drugim? to trochę nonsens. Jedyne co to przełączać się pomiędzy nimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Okazuje się, że się da! Wystarczy kupić odpowiedni router z dwoma wejściami wan. Później odpowiednio go z konfigurować . Router będe miał niebawem do testów jeśli będzie wszytko ok to go kupię. Mogę napisać jak to będzie się sprawować jeśli kogoś to interesuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 To chyba kosztuje miliard złotych, poza tym jak niby miałby połączyć dwóch providerów w jedno, co by to mialo na celu? wysyłasz komuś załącznik do maila i jego połowa leci neostradą a druga połowa WISP? chyba, że Tobie chodzi o to, że router jest w stanie określić najkrótszą lub najbardziej ekonomiczną drogę pakietu i tą trasą ją wysłać? - to by miało sens, ale myślę, że i tak cena takich urządzeń nie jest adekwatna do korzyści z niego wynikających Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Są takie rozwiązania i to nie takie drogie ;) Np. z oferty EDIMAXA: http://www.komputerowisko.pl/edimaxbr6624m...a-p-116480.html http://www.edimax.pl/pl/produce_detail.php...3&pl2_id=20 http://www.edimax.pl/pl/produce_detail.php...3&pl2_id=20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 (edytowane) A no tak, widocznie ja nie zrozumiałem do końca przedmiotu zainteresowania. Nie mniej jednak i tak dochodzi kwestia opłacalności takiego routera, bo jeśli się okaże, że praktycznie w 90% przypadków lepszą trasą będzie neostrada (i tak pewnie będzie...) to jaki ma sens drugie łącze naraz? Napisz jak stestujesz, ciekawy temat ;) Edytowane 17 Grudnia 2009 przez borsuk_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...