Skocz do zawartości
kangur88

Oc E6750 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie bo mam taki zasilacz http://icomp.pl/produkty.php?sid=zasilacze_atx-133 i czy coś mogę podkręcić bo mam taki zestaw

Typ procesora DualCore Intel Core 2 Duo E6750, 2666 MHz (8 x 333)

Nazwa płyty głównej EVGA NF66 (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce 650i Ultra

Karta wideo NVIDIA GeForce 8800 GT (512 MB)

DIMM1: Patriot Memory PDC22G6400LLK

DIMM2: Patriot Memory PDC22G6400LLK

DIMM3: GoodRAM GR800D264L5/1G

DIMM4: GoodRAM GR800D264L5/1G

Wszystkie po 1GB

Raport z everesta

temperatury

Procesor 29 stopni

Proc nr 1 24 stopni

proc nr 2 24 stopni

proc graficzny 59 stopni

I teraz pytanie czy mogę na tym sprzęcie podkręcać ? jak dałem Mnożnik z 1333 na 1382 to temperature miałem 34 stopnie CPU

Proszę o odpowiedź z góry dziękuje i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że nie ma problemu. Ten Modecom nie jest taki zły.

BTW, podkręcasz szynę FSB, nie mnożnik. I nie 1333, tylko 333. Przy ustawieniu 382 procek ma coś ok. 3Ghz, więc nie jest źle. A kręć tak, aby temp. była w okolicach 50-60 stopni maksymalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz mieć 3000mhz na tym procku to musisz ustawić to FSB Reference Clock na 1500Mhz ale pewnie będziesz musiał ustawić inny dzielnik pamięci oraz możesz po trochu zwiększać napięcie na procesorze jak będzie niestabilnie albo będziesz chciał jeszcze więcej podkręcić. Stabilność możesz sprawdzić w orthosie, a temperatury za pomocą coretemp. W stresie ten procesor bez problemu może mieć około 70 stopni. Poszukaj w internecie jest mnóstwo poradników jak podkręcać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi