arthi Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) Nie jestem troche w temacie, wlasnie okazalo sie ze w moim LCD mozna odblokowac funkcje USB przez co odtwarza filmy. W zwiazku z powyzszym postanowilem zakupic zewnetrzna obudowe dysku, warunkow jest kilka. Musi dzialac przez port USB i LAN bez potrzeby instalacji oprogramowania, tak by telewizor nie mial problemow z odczytaniem pliklow. Dodatkowo dobrze, zeby byla naprawde cicha. nie wiem czy takie obudowy sa glosne, z tego co widze wszystkie maja wentylator, w jednej znalazlem funkcje sleep mode, co wydaje mi sie rownie istotne. Mile widziany klient sieci torrent, ale to juz niekoniecznie. Przystepna cena tez nie jest bez znaczenia. Fujitsu Siemens Activy Media Server 150 - niestety ma tylko USB host, wiec chyba nie bedzie wykrywana przez usb telewizora, max 500GB Welland ME-747GK - stosunkowo tania, max 750GB ULS 3282 - jakas malo znana firma, to powazny minus poza tym ma wszystko co potrzebne. 8LEVEL NAS-100 - znowu tylko usb host :/ Edytowane 18 Grudnia 2009 przez Manial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...