Skocz do zawartości
lama272

Nvidia Sterowniki - Czarny Ekran

Rekomendowane odpowiedzi

Mam otóż taki fatalny problem.Podczas gry w cs'a zwiesił mi się obraz, po restarcie kompa system już się nie uruchomił.Dochodziło do momentu znaczku xp i wczytywania.

Zrobiłem już 2 formaty i nic nie pomogło. Bez sterowników komputer się włącza poprawnie i normalnie mogę wszystko robić,lecz wiadomo,że bez sterów gier nie odpalę. Gdy instaluje stery to pod koniec instalacji robi się czarny ekran i włącza się tryb oszczędności.Po restarcie po wczytywaniu jest czarny ekran i kursor myszki.Dopiero po włączeniu trybu awaryjnego i skasowaniu sterów wszystko wraca do normy.

Macie jakąś radę na to ? Czy to można jakoś samemu naprawić czy grafika do serwisu ?

Z góry dziękuję za pomoc i za pomoc oczywiście plusiki.

Specyfikacja kompa:

GF 7300 GT

Windows XP SP 3

AMD Athlon 3800Mhz

2 Gb ram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź kompa na markowym zasilaczu .

W drugiej kolejności kartę w innym kompie i u siebie inną kartę .

Ta 7300GT to DDR2 czy DDR3 ?

Odłącz wszystkie zbędne rzeczy ( napędy DVD/CD , drugi dysk jak masz , zewnętrzne karty muzyczne i tunery TV itp. , jak ram jest 2x1GB to zostaw tylko 1 kość . ) i odpal kompa jeszcze raz na tej zasiłce co masz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi