Skocz do zawartości
oldskul

Przebarwienia Ubrań Po Praniu.

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu coś jest nie tak, mam pralkę Bosch Clasixxx i od kilku dni po praniu dzieją się takie kwiatki:

Dołączona grafika

Te ciuchy były prane w Persil i Ariel do kolorów. Teraz włączyłem pranie na Arielu. Wkładam rzeczy do pralki dobrze posegregowane a tu taka niespodzianka. Już kilkanaście koszulek załatwionych w ten sam sposób. Co to może być? Nie mam pomysłu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spylon napisał(a):

Od jakiegoś czasu coś jest nie tak, mam pralkę Bosch Clasixxx i od kilku dni po praniu dzieją się takie kwiatki:

img

Te ciuchy były prane w Persil i Ariel do kolorów. Teraz włączyłem pranie na Arielu. Wkładam rzeczy do pralki dobrze posegregowane a tu taka niespodzianka. Już kilkanaście koszulek załatwionych w ten sam sposób. Co to może być? Nie mam pomysłu.

w kieszeniach nic nie ma ? moze rdza ? oczyszczales ten pojemnik gdzie sie syf zbiera?

Edytowane przez jc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, w kieszeniach nie ma nic, filtr czyszczony często, mama jest w tym ekspertem. Guma od drzwiczek też czyszczona. Bęben jest zdaje się z tworzywa i nie rdzewieje. Od kilku dni zacząłem prać w rękach, bo boli mnie to, że ulubiona oldskulowa bluza nadaje się do chodzenia po domu co najwyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otworzyłem drzwiczki i zajrzałem do bębna, nic nie widzę. Odkręcić pralkę i obejrzeć? Dać gdzieś na serwis? Zna ktoś dobry serwis w Sosnowcu, gdzie żaden pseudo specjalista nie wyciągnie ode mnie grubych pieniędzy?Pralka ma 3 lata i już po gwarancji niestety.

Dobrze, że zaczynają się wyprzedaże ciuchów, muszę kupić dokładnie te albo podobne koszulki, które straciłem ;).

Cmx co dokładnie stało się z twoją pralką i czy rozwiązałeś ten problem?

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi