wikking Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Witam. Pozwólcie że i ja się podepnę pod temat. Czy możecie powiedzieć czy w przypadku tego dysku jest błędny odczyt S.M.A.R.T. czy faktycznie żywot dysku dobiega końca. Podczas skanowania hd tune nie pokazuje ani jednego pola z bad sectorem. Skanowanie w MHDD czy programem Victoria także nie ma żadnych badów. Czy z tym dyskiem można jeszcze coś zrobić czy to już złom. Zdjęcie 3 robione aparatem to wynik skanowania MHDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Twój przypadek jest podobny do mojego - rzuć okiem na mój smart parę postów wyżej, mhdd nic nie pokazuje po naprawie 2 badów..mądrzejsi ode mnie (thx. Kwazor) twierdzą, że to walnięty smart..dysk działa spoko w moim przypadku..ale niech ktoś jeszcze się wypowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Wikking : Smart zgłupiał totalnie :D Masz 2 sektory z czasem dostępu <500ms . To jeszcze nie bady ale moga sie kiedyś nimi stać (C5=0 wic smart ich jeszcze po lupe nie wział) W Mhdd jest Erase Delays wykonaj tą operację i zobacz co wtedy scan pokaże.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikking Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Dzięki za podpowiedzi. Jutro jeszcze z nim powalczę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) A co mam sądzić o moim HDD? Testy SeaTools bezbłędne ale te 2 reloakowane sektory martwią :angry: Edytowane 2 Grudnia 2010 przez esem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 (edytowane) 15 tys godzin to nie tak mało wiec 2 sektory realokowane na próg 36 to niewiele.... Ciesz sie ze nie padł ci wczesniej jak wiele 7200.12... wiec o ten dysk możesz być spokojny ( w 01 masz tylko 6 ) wiec error rate mały i były nieliczne błedy.... Edytowane 5 Października 2010 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 15 tys godzin to nie tak mało wiec 2 sektory realokowane na próg 36 to niewiele.... Ciesz sie ze nie padł ci wczesniej jak wiele 7200.12... wiec o ten dysk możesz być spokojny ( w 01 masz tylko 6 ) wiec error rate mały i były nieliczne błedy.... Dwa ostatnie pytania: 1. Czy HDD kwalifikuje się na gwarancję? Testy SeaTools są bezbłędne, 2. Jak tak - to czekać czy już wysyłać? Gwarancja sprzedawcy mija wiosną 2011 a Seagate wiosną 2013. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Możesz wysłać ,,, ( ja tez mam 1 sektor i w D... to mam ) Powinni to uznać ( choc nie wiem bo seagte zaostrzył polityke GW --ale o błedach w smart nic nie mówia ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 15 tys godzin to nie tak mało wiec 2 sektory realokowane na próg 36 to niewiele.... Ciesz sie ze nie padł ci wczesniej jak wiele 7200.12... wiec o ten dysk możesz być spokojny ( w 01 masz tylko 6 ) wiec error rate mały i były nieliczne błedy.... Ostatnie pytanie... Seagate znajdzie docelowe miejsce w odtwarzaczu sieciowym HD a do PC trafi WG 1,5TB. Czyli będzie chwila czasu aby na poważnie zająć się jego stanem zdrowia. Czy wystarczy abym narzędziem SeaTools wykonał: 1. Low format, 2. remap. Odtwarzacz HD i tak go sformatuje i ustawi własne partycje - nie kupi tych co mu zrobię wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...