lukaszintel86 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam wszystkich bardzo serdecznie, zakupiłem sobie wczoraj router ADSL - TP-LINK TD-W8901G, czytałem troszkę o tym modelu w internecie i z tego co widziałem to nawet dobry router w przystępnej cenie, nie miałem dużego budżetu dlatego właśnie na takie wybór padło. Posiadam problem z diodą ADSL, która porostu się nie pani czyli tak jak bym nie posiadał synchronizacji z siecią Neostrada TP, o dziwo jak podłączam sobie stary modem Sagem wszystko okazuje się OK i synchronizacja z Neostrada TP jest aktywna, łączy się także z internetem, próbowałem już bardzo wielu rzeczy, rożnych konfiguracji, nadal jednak dioda ADSL w routerze się nie odpala, łącze się z komputerem stacjonarnym poprzez kabel sieciowy skrętka. Bardzo was proszę o jakieś dogodne wskazówki dotyczące tego routera, nie wiem czy mam dawaj go do reklamacji? Wczoraj jeszcze internet na nim działał. dziś dzwoniłem do TP i wszystko powinno być ok tym bardziej ze łączy się poprzez tego SAGEMA pod USB, zmieniałem także sobie softa na najnowszego w routerze i nadal nie ma ten synchronizacji, irytuje mnie na maksa ten problem, bardzo was proszę o rozwiązanie. Poniżej zamieszczam parę screenów z routera, tak obecnie mam ustawione może coś wam tym ułatwię: pozdrawiam i czekam na ewentualne podpowiedzi w tej sprawie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Adwancet setup -> Adsl mode -> G.DTM , Adsl type -> Annex A/L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszintel86 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 tak udało mi sie juz uzyskać dostęp do netuale tylko po lanie, mama teraz problem z wlanem, zaczynam załować ze kupiłem ten komlet.... kupiłem także TP-LINK model TL-WN422G, problem polega na tym iż w trakcie instalacji, wgrało się w miare dobrze mama najnowsze steorwniki z internetu, i tam wystąpił komunikat 2 razy mimo to kontynuj, ale wszystko zadziałało na chailkę i zaraz jest już koniec zabaway spada sygnał , nie wiem co mogłem żle nastawić holerka jasna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhp Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Miałem podobną sytuację z tym ruterem. Z tym że inną kartą (też TP-Linka). No i u mnie modem się synchronizował, ale net mulił tak, że nie dało się pracować. Skończyło się na wymianie rutera (na linksysa) i karty (na PCI). Ruter sprzedałem koleżance (u niej działa OK), a karta się wala gdzieś (zgubiłem paragon, tak bym oddał do reklamacji). Edytowane 4 Stycznia 2010 przez vhp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Hm, u mnie właśnie Linksys WAG54G2 gubi synchronizację co jakiś czas na ethernet a jeżelu chodzi o Wi-fi to już porażka, przerywa sygnał, gubi pakiety itp (karta na PCI TL-WN350G na chipsecie Atherosa i antena dookólna 5dbi Tplinka - siłę sygnału pokazuje na excellent). Firmware najnowszy, pisałem maila do supportu linksysa, ale nie odpisali! Zaś Thomson działa jak należy. Oddaję to ścierwo na gwarancję, bo już mam dość. vhp jakiego masz Linksysa? lukaszintel86 ile metrów oddalone dwa komputery od siebie? Są jakieś ściany? O tej karcie wi-fi na usb krążą różne opinie ;). Edytowane 4 Stycznia 2010 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Jeśli chodzi o kartę pod PCI od TP-Linka (akurat chyba właśnie ten model o którym mówicie) problem był tego typu, że komputer stał pod biurkiem - chodziło okropnie, gdy się go wyciągnęło na biurko to chodziło znośnie, mimo, że odległość od AP to jakieś 6-7m w linii prostej i dwie ściany (na laptopie, a sami wiemy jakie antenki są w laptopach, chodziło wręcz idealnie), pomogła też zmiana antenki na większą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhp Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 vhp jakiego masz Linksysa?Takiego jak Ty. Jedyna wada, która u mnie występuje to to, że raz na kilka, kilkanaście dni zawiesza mi się Wi-Fi i muszę go restartować. Ostatnio już dawno tego nie robiłem. Podejrzewam, że ruter się przegrzewa, a teraz jest chłodniej i dlatego się Wi-Fi nie wiesza (ruter stoi na parapecie). A jeśli chodzi o kartę, to mam edimaksa (a nie, jak można było wywnioskować z kontekstu, tp-linka): http://www.edimax.pl/pl/produce_detail.php...1&pl2_id=44 Działa idealnie (odległość od rutera ok. 10 m, przeszkody - dwoje drzwi, sygnał - 100 proc.). Choć dwa razy ostatnio zdarzyło się, że dosłownie na sekundę karta jakby straciła łączność (czerwony krzyżyk na ikonie monitora obok zegarka). Nie wiem, czy to coś poważnego, czy jakaś chwilowa, jednostkowa anomalia. Nie wykluczam też, że to coś z systemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...