Fredek Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) Witam Walcze z małym problem na TV. Otóż są dwa TV, znalazłem stary rozdzielacz, po podłączeniu obraz skacze, sieje i inne takie więc postanowiłem kupić nowy rozdzielacz i podłączyć tylko jeden TV, drugi narazie czeka, mimo tego żeby obraz był czysty musze sporo naruszać się kablem od anteny (tak jakby rozdzielacz był wrażliwy na ułożenie kabli, np w jednym położeniu jest ok a dam go na podłoge to już dramat), mimo tego obraz czasem na 2 sekundy leci jakby był pokazem slajdów, tak jeden po drugim ;/ Nie wiem oco chodzi, wzmacniacz antenowy ma dopiero co przylutowane nowe kabelki do płytki drukowanej bo sie odczepiły i dalej coś nie tego...Czego to może być wina? p.s jak w ogóle nie używam rozdzielacza np zepne kabel z anteny idący z dachu z drugim idącym od TV to w ogóle programu typu TVN czy Polsat nie chcą odbierać akceptowalnie. p.s 2 oczywiście TV jest 100% sprawny bo na drugim jest tak samo, wszystkie stacje sa także zaprogramowane wcześniej jak trzeba. Edytowane 20 Grudnia 2009 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Wyglada to ma uszkodzenie goracej żyły kabla ekanowanego... sprawdz czy przypadkiem ci jakis drucik zekranu nie styka do goracej żyły.. Widac ze TV zrywa synchronizacje sprawdz czy tez blisko kabla sygnalowego nie leci jakis kabel pradowy/internet etc... bo moze dochodzic do modulacji sygnalu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...