Skocz do zawartości
Adam78

Cisco Certified Network Associate czy ktos z Was ma

Rekomendowane odpowiedzi

jeszcze nie mam bo jestem w trakcie "nauki" ... za 2 miesiace takowy certyfikat bede mial... a daje on sporo.. wiekszosc firm ktore zajmuja sie "sieciowaniem" z takim papierem masz o wiele wieksze szanse na prace... a najlepiej to miec mastera Cisco.. praca od reki i gdzie tylko chcesz (tpsa, telia, IPpartners itd...) tylko cena zabija.. no chyba ze po CCNA'eju znajdziesz robote w ww firmach i skieruja cie na szkolenie na ich koszt (podpisujesz cyrograf ze prze min 5 lat bedziesz u nich pracowal itd..)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze nie mam bo jestem w trakcie "nauki" ... za 2 miesiace takowy certyfikat bede mial... a daje on sporo.. wiekszosc firm ktore zajmuja sie "sieciowaniem" z takim papierem masz o wiele wieksze szanse na prace... a najlepiej to miec mastera Cisco.. praca od reki i gdzie tylko chcesz (tpsa, telia, IPpartners itd...) tylko cena zabija.. no chyba ze po CCNA'eju znajdziesz robote w ww firmach i skieruja cie na szkolenie na ich koszt (podpisujesz cyrograf ze prze min 5 lat bedziesz u nich pracowal itd..)

no ja jesze później... a już mam z nim problemy :cry: .

Mastera zdaje się w Brukseli i wiekszość oblewa (jak swojego czasu na prawko w Polsce, choć z innych powodów :wink: ) ale chciało by się taki mieć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ja za dwa tygodnie koncze... "Tylko" jeszcze TCS, egzaminy teoretyczne i praktyczne i skoncze Akademie CISCO: potem na egzamin.

Dysponuje ciekawymi informacjami na egzamin, wiec zainteresowanych prosze o kontakt: scream@poczta.fm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy potrzeba jakieś papiery żeby zacząć naukę w takiej akademii. Czy przychodzę płacę uczę się i zdaję.

mniej więcej tak jak wyżej napisałwś. Zakładając że Masz pewne pojęcie o kompach i przyzwoitą znajomość języka Shakespeare'a. Bo materiały i egzamin są w tylko językach obcych :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojęcie o kompach to jakie takie mam ale słoabo z programowaniem. Mam jeszcze jedno pytanie czy tam trzeba ryć, czy uczyć się tak jak wchodzi i czy jest taka akademia w Trójmieście.

jak dobrze czytasz i rozumiesz co czytasz po angielsku a takze masz checi i jako takie pojecie o sieciach komputerowych to kurs wcale nie jest taki trudny... standardowo rozpisany jest na 4 semestry (2 lata).. ale sa przyspieszone (taki jaki ja robie) ze cale 4 semestry robi sie w ~6 miesiecy... mozna przezyc :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam się bez bicia- został mi jeszcze 1 rok tego Cisco 8) MOże się papierek przydać do czegoś.....ale i tak studia są najważniejsze...dlatego mam od roku zapierd......że aż mnie trzęsie :? Ale jeszcze rok.....zostanie mi tylko studiowanie informatyki....uffff :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi