bullid Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Cześć! Opłaca się instalować win 2003? Czytałem, że jest stabilniejszy i ,że obsługuje więcej RAMu od XP Pro. Jeśli tak to: 1. Jaką wersję wybrać? 2. Czy nie ma problemu ze sterownikami i programami? 3. Czy faktycznie jest stabilniejszy? Mam zamair go uzywać tylko do surfowania po necie słuchania muzyki, nagrywania płyt (NERO7), tworzenia i oglądania filmów, Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Do celow jakie napisales w ogole nie warto. XP z SP3 jest bardzo stabilny. W 2003 trzeba pozmieniac troche ustawien zeby dzialal jak XP. Jaki masz sprzet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bullid Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 (edytowane) intel e2180 2.0ghz 1gb ramu zintegrowana grafa be quiet 430w Jeśli nie warto, to jak ustwaić tego xp aby działał szybko i nie zawodnie? Edytowane 21 Grudnia 2009 przez bullid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Od 2003 roku pracowalem na nim i jestem bardzo zadowolony. Przeszedlem wtedy z XP, ktory mi sie zawieszal w jakiejs grze i juz tak zostalem. System stabilny, fajny. Oprogramowanie musisz miec czesto inne niz standardowe (np nie zainstalujesz zwyklego noda tylko Nod Bussines Edition, Acronis Server itp). Sterowniki w 99% te co na XP. Z gier to od 2003 roku nie dzialala mi tylko GTA IV. Teraz przeszedlem na Windows 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 http://win2k3.msfn.org/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Absolutnie nie ma sensu. Instalując Windows 2003 i odpowiednio go modyfikując, dostaniesz Windows XP, który w dodatku może być czasem problematyczny. Żadnego zysku nie będziesz miał - ani w wydajności, ani w kompatybilności, ani w wyglądzie. Jeśli chodzi o przyspieszenie XP, to na Twoim sprzęcie, choćbyś nie wiem co robił, szybciej nie będzie - on już działa najszybciej jak potrafi. Jeśli działa zawodnie, przyczyna leży po stronie sterowników lub samego sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Potwierdzam. 2003 nie nadaje się do takich zastosowań. Lubi robić dziwne problemy z niektórymi aplikacjami codziennego użytku. Nie jest wcale bardziej stabilny od XP - na poprawnie skonfigurowanym i sprawnym sprzęcie obydwa chodzą tak samo stabilnie, czyli zero problemów. Jeśli XP działa niestabilnie, to można to zmienić. Wrzucasz najnowszy bios, ustawiasz bios pod swój sprzęt (pamięci, wyłączenie zbędnych portów i opcji), instalujesz XP z SP3, instalujesz najnowsze sterowniki do sprzętu i ma działać. Jeśli chcesz lepsze osiągi, to zapoznajesz się z tematem "Windows XP - optymalizacjia", zaczynając od wyłączenia kompozycji XP (usługa Themes). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...