B3T0N Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 no wiec mam 2 sztuki tych nagrzewnic , i jedna niestety okazala sie nieszczelnna , nie moglem jej uszczelnic w tym miejscu , wiec pomyslalem sobie ze jezeli ma juz isc na straty , to sobie ja pochlastam , wiec ochoczo zlapalem pilke do ciecia metalu i w 3 min juz przecieta byla (dopasowywalem do wielkosci 120mm wiatrakow :D - i okazalo sie ze przecialem wlasnie w tym miejscu gdzie byla nieszczelnosc , wiec nagle mnie oswiecilo :idea: i zlapalem za poxiline , za krocce miedziane i uszczelnilem ja spowrotem i okazuje sie ze jest teraz idealnie szczelna (papier toaletowy polozylem na miejscach uszczelnien) i teraz mam elegancko 2 wiatraki 120mm na nagrzewnicy (tymczasowo ochydnie to wyglada , bo nie mam czasu teraz shhrouda robic ) - teraz nagrzewnica mi elegancko do budy wejdzie w miejsca 5,25'' (zajmie mi 2 kieszenie gorne ) przedstawiam takze dokumentacje zdjeciowa :arrow: tak wyglada odciety kawalek ktory jest juz niepotrzebny (nieszczelny jest gdziestam) - jak widac , udalo mi sie pochlastac ja na plaskowniku , przez ktory przeplywa woda - widac ze miedz jest niezasyfiona , co swiadczy o tym ze nagrzewnica nie byla dlugo uzywana ( takze zbiorniki byly czysciutkie) :arrow: na tym zdjeciu jest wlasnie miejsce przeciecia zbiornika - wkomponowalem tam krocca miedzianego (kolanko ) i zalepilem poxilina (moze nie wyglada to extra ale spelnia dobrze swoja funkcje) :arrow: tutaj widac rozlutowane przeze mnie resztki finow - elegancko odchodzily przy palniczku marki TOYA :lol: - palniczek poszedl w kubel , bo sie dysza chyba zjechala ::? - ale cooooo tam - 5zl w plecy to nie taka tragedia ;) :arrow: widok na nagrzewnice z zamontowanymi prowizorycznie wiatrakami 120mm - troszke odstaja one ..... :arrow: tyl nagrzewnicy - widac zalepiony zbiornik poxilina :lol: - to dziadostwo jest dobre do takich rzeczy :D :arrow: male zblizenie :D :arrow: a oto moja druga nagrzewnica , ktora dotychczas uzywalem i uzywac byc moze jeszcze bede ;) - pokazuje ja w celu mniej wiecej zobrazowania calej sytuacji jakies pytania ?? komentarze ?? smialo walcie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Poxilina rulezz Tez nia uszczelnialem polowke frodowskiej nagrzewnicy. A teraz szukam czegoswjednym kawalku, albo lykne od sirAfeena te druga polowke :) Fajno Ci to wyszlo. Jak z wydajnoscia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 wydajnosc jest identyczna jak na calej nagrzewnicy , jescze zrobie dokladne testy tego dziadostwa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Hehe, b3ton - jakie wymiary ma twoja nagrzewnica? Koles w sklepie mi powiedzial, ze do kadeta jest cala masa roznych modeli i roznia sie wielkosciami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Hehe, b3ton - jakie wymiary ma twoja nagrzewnica? Koles w sklepie mi powiedzial, ze do kadeta jest cala masa roznych modeli i roznia sie wielkosciami. TO fakt, Ja potrzebuje czegos najmniejszego miedzianego. Jak zobaczylem blok Mechlina to wymieklem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 B3T0N a nie boisz sie ze weze ci odleca? bo cosik slabo nachodza na rurki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 B3T0N a nie boisz sie ze weze ci odleca? bo cosik slabo nachodza na rurki. metalowe zaciski skrecane juz zalozone - akurat do zdjec nie montowalem ich jeszcze wtedy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 PS. najlepszy sposob na sprawdzenie szczelnosci ukladu - jeden koniec zatykamy palcem a drugi bierzemy do ust i wciagamy powietrze robiac podcisnienie - w buzi czujemy czy powietrze ucieka czy nie..... po co sie z woda katowac skoro gazy maja lepsze wlasciwosci do penetracji i przenikania :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 PS. najlepszy sposob na sprawdzenie szczelnosci ukladu - jeden koniec zatykamy palcem a drugi bierzemy do ust i wciagamy powietrze robiac podcisnienie - w buzi czujemy czy powietrze ucieka czy nie..... po co sie z woda katowac skoro gazy maja lepsze wlasciwosci do penetracji i przenikania :))) tak sie zassalem ze azmi jezyk wessalo - SZCZELNE :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 PS. najlepszy sposob na sprawdzenie szczelnosci ukladu - jeden koniec zatykamy palcem a drugi bierzemy do ust i wciagamy powietrze robiac podcisnienie - w buzi czujemy czy powietrze ucieka czy nie..... po co sie z woda katowac skoro gazy maja lepsze wlasciwosci do penetracji i przenikania :))) tak sie zassalem ze azmi jezyk wessalo - SZCZELNE :D no czasem moje rady sie na cos przydaja - ale tylko czasem :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 hmm ja jak testowąlem mój bloczek to zanurzyłem go w wodzie zatkałem jedną rurke a w drugą puściłem ze 4 atmosfery ze sprężarki... tylko że nie każdy ma możliwości techniczne :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 jakies pytania ?? komentarze ?? smialo walcie ;) no ja mam jedno pytanie - czemu zdjecia nie dzialają?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 jakies pytania ?? komentarze ?? smialo walcie ;) no ja mam jedno pytanie - czemu zdjecia nie dzialają?? Wlasnie :? "Ciemnosc widze" 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 naprawione ! ta nagrzewnica niedlugo wyyleci z kompa i wejdzie inna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 B3T0N --> to ja mam pytanie z innej beczki. Gdzie i za ile dorwales wiatraki 120mm ? i czy 92mm sa za slabe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 wiatraki dorwalem na gieldzie we wroclawiu za 3 szt zaplacilem 20zl 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 czyli za sztuke niecale 7 pln? :twisted: chlopie jak bedzies mial taka okazje jeszcze raz to kup wiecej a na bank sprzedasz dla forumowiczow z 2x przebiciem bez problemu!! sam chetnie wzialbym z 3 sztuki :) niepotzrebna, sprawna nagrzewnice tez bym odkupil za jakas sensowna cene :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Dobra Rada Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Wiatraki fajne, takie ciensze niz te cholerne halasliwe Sunony, powiedz mi B3TON czy one ruszaja na 5V, jak wyglada sprawa halasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Wiatraki fajne, takie ciensze niz te cholerne halasliwe Sunony, powiedz mi B3TON czy one ruszaja na 5V, jak wyglada sprawa halasu. startuja juz przy 4,2V !!!! a cichutenkie sa na 5V!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...