rafal102 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Witam! Mam duży problem z moją drukarką: Epson SX405, a mianowicie najpierw po zmianie tuszu na zamiennik mimo, że wszystko było ok załadowane i pięknie wszystko widziała to nie drukowała w czerni (czytaj głowica chodziła jakby drukowała,ale kartka była czysta), a teraz nie widzi 2 tuszy: czerwonego i niebieskiego (czarny i żółty są ok, wg niej). O co może chodzić? Próbowałem je wyjmować i wkładać, ale bez rezultatu. I jak zmusić ją do druku czerni? Jeśli się nie da na czarnym to jak zrobić, aby po włożeniu pustego czarnego oryginału wymieszała kolory, by uzyskać czarny? Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Jesli zamiennik był ciach!iany to albo zapowietrzyło ci głowice ( babel powietrzny ) lub wkład jest trefny.. Lepsza mozliwosc niestety = koniec gwary to taki ze na poczatek drukarka zawyła za zamiennik czy przyjeła jako oryginał ? Doszło do reacji tuszu Dura brite z wodnym i głowica się zapchała .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal102 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 (edytowane) To jest tak: czarny oryginał był kompletnie empty i mieszała inne kolory póki były, a potem kazała zmienić. Dostała zamienniki activejet, oczywiście wyła, że zamienniki. Z testu wydrukowała all oprócz czarnego, ale zachciałem, aby czarny drukowała, więc wyjąłem wszystkie i włozyłem jeszcze raz no i jest tak jak opisywałem w poście 1. Tusze aktywowane, głowica czyszczona z 15x (za pierwszym nierówna dawała kolory), ustawiona, tylko teraz drze japę, że nie rozpoznaje niebieskiego i czerownego i nie wiem jak zrobić, aby wykryła. Tak więc nawet nie wiem czy na oryginale drukowala czarny dalej, bo był pusty i mieszała pozostałe już od jakiegoś czasu (ok. miesiąc) To są te tusze: http://sklep.sferis.pl/wyposazenie-biura/a...nnik-t0711.html http://sklep.sferis.pl/wyposazenie-biura/a...nnik-t0712.html http://sklep.sferis.pl/wyposazenie-biura/a...nnik-t0713.html http://sklep.sferis.pl/wyposazenie-biura/a...nnik-t0714.html Ewentualnie jak zmusić drukarkę, aby drukowała w czerni, gdy inne pojemnii są wyjęte? Bo nie pozwala na druk przez to że tych 2 nie wykrywa (i jak zresetować jej pamięć, że były zamienniki? :rolleyes: Edytowane 21 Grudnia 2009 przez rafal102 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal102 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Widzę, że nie ma co liczyć na odpowiedź w tym dziale forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Kup BLACKpointa... te zamienniki chodza jak oryginały. Musza byc 4 wkłady i na to jeszcze patentu nie wynaleziono ...i nie bedzie bo głowice zarżniesz... Widzę, że nie ma co liczyć na odpowiedź w tym dziale forumJak ci sie spieszy to oddaj do jakiegos serwisu nieautoryzowanego jak zaspiewaja cene to nie bedzie ci sie spieszyć... Ogłady trochę.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal102 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Pytałem o patent na 1 tusz, bo w hpku idzie na drukować, a tu widzę kicha :sad: . Dobra, dzięki za wypowiedzi. Jeśli drukarka tuszu nie wykrywa to jest on do wywalienia, tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Mam ten sam problem w SX205 + tusze ActiveJet... Zastanawiałem się czy reseter tuszy epsona może pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...