przemn2 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 W laptopie Toshiba zdechł dysk taki jak w linku: http://www.netcomdirect.com/tomk30at29no1.html Wszystko byłoby ok ale stary ma oznaczenie 0,7A a szukając dysku znalazłem z oznaczeniem 1A. taki jak w linku: http://www.allegro.pl/item856552860_dysk_h..._5_fvat_gw.html Nie mam pojecia o co chodzi z tymi amperami.Dysk może spłonąć?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Nie mam pojecia o co chodzi z tymi amperami.Dysk może spłonąć?? Amper – jednostka natężenia prądu elektrycznego nic nie spłonie ..... dysk będzie pracował poprawnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Fizyki się trzeba było w szkole uczyć... :mur: Amper * V = Wat - tak już z jednostkami zrozumiałymi dla każdego. BTW: Za 100 zł można kupić bez problemu hdd 160gb 2,5' :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 BTW: Za 100 zł można kupić bez problemu hdd 160gb 2,5' :) Chyba na SATA, bo na ATA to min. 200zł za nówkę :P, a kolega właśnie potrzebuje ATA ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Dzięki. Poniżej stówy nic chyba nie kupię na to archaiczne złącze. Od fizyki wolałem religię i robótki ręczne :wink: oczywiście z koleżankami z klasy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Amper * V = Wat - tak już z jednostkami zrozumiałymi dla każdego.Tak dla ścisłości: A*V=VA W=A*V*cos fi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Tak dla scisłosci przy prądzie stałym to nie ma zadnego znaczenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...