BuMeL Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 (edytowane) Święta za pasem, pracy coraz więcej, darmozjady coraz bliżej a nam Mikołaj przywiózł dwa dewary, co byśmy się nie nudzili w ten nastrojowy, piękny zimowy okres ..... cóż było robić :) Racuch pomacał trochę przy swoim kadłubku, obibok nawet WC nie rozpiął, pomarudził, pokręcił i zapodał kilka cyferek, żeby nie było, że nic nie zrobili :P w ruch poszły 3DM 2K5 i 2K6 na EVGA Classified i EVGA GTX-285 : Validy były na wyższych taktowaniach tylko coś strasznie strasznego się porobiło i nie mogę wrzucić na serwer z zapisanych plików :/ A wyglądało to tak : Procek trafił się dziwny,pierwszy z półki, miał duże problemy z napięciami ale mimo wszystko Racuch sobie z nim jako tako poradził. A tu taka sobie niespodziewanka - płyta DFI LP DK 790FXB-M3H5. Wbrew znanemu powiedzeniu "zes** sie a nie daj sie", po godzinie ślęczenia nad ustawieniami, za żadne skarby nie zrobiła HTT powyżej 212MHz i miała śmieszne problemy z programową zmianą mnożnika procesora <_< ot taka niesforna suczka :P ale Heniek za to pokazał co potrafi ;) Dewar jeszcze pełny stoi, klocki w drodze, sprzętu co nie miara, zapału również, Brat Mario już skacze z radości i jak tylko znajdzie się czas to będzie wigilijna powtóreczka :) w dźwięku kolęd, zapachu choinki i z kieliszkiem napoju wyczynowo-malinowego na bazie śliwki, który nadaje się do wypalania mózgu, czyszczenia procków z pasty i sterylizacji narzędzi chirurgicznych, dostarczonego w ramach prezentu świątecznego przez Naszego przyjaciela Culmena :) Core i7 950 jak zwykle wypożyczyła firma Komputronik: Podziękowania dla Marcina Kluczka z eXtrememem za płytę DFI LP DK 790FXB-M3H5 Podziękowania jak zawsze dla nieocenionego Culmena za LN2 i dodatek świąteczny :twisted: oraz Pablopawel za kontener. Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez BuMeL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 culmen poleca soczki sondy "pysio" na świeta ;) o cyferkach w markach nic nie powiem bo sie nie znam ale pysio mial 70%+ Smacznego jajka i wesołego alleluja! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zdrowia szczescia pomaranczy i szybkich zajacow ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
overcloker Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 szkoda ze nie zrobiliscie tetsu 3dMarka01 byl by wynik dla polski na hwbot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 (edytowane) szkoda ze nie zrobiliscie tetsu 3dMarka01 byl by wynik dla polski na hwbotzapusciłem 2k1 ale to nie z tym CPU:/, w 3dm2k3 walczyłem ale nic nie wywalczylem ;d;d ogolnie bez zbednego tłumaczenia : w 2k6 zabrakło niewiele do WR na 1xGTX285 , zapomniałem podbic shadery, stery pierwsze lepsze (nie selelekty) do poszczególnych smarków, proc przy 215BCLK mówił dość i memki łapały zbyt wys. timingi przy 1700MHz UP doswiadczenia zebrane było wesoło i jak zwykle wszycho do poprawy :) Smacznego Cyprinus carpio Edytowane 22 Grudnia 2009 przez Racuch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Napięcia jakoś były podbijane na grafie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Napięcia jakoś były podbijane na grafie?delikatnie, miernik powiedział że wzrosło z 1,18 na 1,24 w 3D ofc , na fabrycznych napięciach karta kończy się na około 746 MHz (rdzeń) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 (edytowane) Programowo? Moja 2GB też tak w okolicach 748 się kończy. Ale właśnei rdzeń jakby jeszcze pocisnąć to i WR by sie znalazł :-) Edytowane 22 Grudnia 2009 przez majk3l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Programowo? Moja 2GB też tak w okolicach 748 się kończy. Ale właśnei rdzeń jakby jeszcze pocisnąć to i WR by sie znalazł :-) na mojej wer. (GT200b) nie działa programowo, na starszych GT200 a i owszem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 (edytowane) jakieś spi na i7 będzie?? np coś do polskiego rankingu 16m?? widzę że zabawę macie przednią i to najważniejsze, gratki:) ps. ja juz spie...to jak w końcu z tym v modem był czy nie bo na zdjęciach nic nie widzę:) Edytowane 22 Grudnia 2009 przez guderian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 jakieś spi na i7 będzie?? np coś do polskiego rankingu 16m?? widzę że zabawę macie przednią i to najważniejsze, gratki:) ps. ja juz spie...to jak w końcu z tym v modem był czy nie bo na zdjęciach nic nie widzę:) był tego typu, prosty i skuteczny http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...mp;postcount=80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...