Sound3D Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 (edytowane) Witam. Potrzebuje kupić jakiś Router do 200zł, ale taki który nie będzie resetował lub tracił połączenia etc. Mieszkam "daleko od centrali". Na zwykłym modemie USB połączenie zrywa się sporadycznie, raz w tygodniu może się zdarzy. Miałem D-Linka (g604t)- połączenie resetowało mi się co 2-10 minut (częściej popołudniu i wieczorem, rano mniej). Moje "parametry": Odległość od centrali: 3,5 km Maxymalna prędkość Neo jaką mogę mieć: 1 MBit/s Margines: 17 dB Tłumienie: 56 dB Błędy CRC: 2 FEC: 86 Jak widać tłumienie wysokie, margines niski. Błędów CRC dużo nie ma. FEC sporo, ale nie wiem co to dokładnie jest :) Jaki Router "pociągnął" by u mnie? Edytowane 22 Grudnia 2009 przez Sound3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Heh ja mam identiko:) Też max 1Mbit odległość nawet większa.Polecam ci WAG200G Linksys tylko nie wiem czy jest jeszcze do kupienia chyba ,że używka. Robiłem próby z d-link i edimaxem i d-link zrywał średnio co pół h a edimax miał wogóle problemy z polączeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound3D Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Też się nad tym WAG200G zastanawiałem, można kupić nowe jeszcze, ale cena powyżej 200zł, więc trochę drogo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...