Enclave01 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 (edytowane) Witam, szukam jakiejś pojemnej obudowy (mam 5 dysków twardych i lubie luz) do max 200 zł ,zastanawiam się nad Sharkoon Rebel 9 Economy Edition i tu mam wątpliwości czy pomieści się w niej mój ASUS GTX260 ? Zależy mi przede wszystkim na cenie , braku zmartwienia ze karta grafiki się nie zmieści i żeby można było ja odpowiednio schłodzić. Obecnie złożyłem nowego kompa, po starym został mi jakiś badziewny i-box na miejsce aż tak nie narzekałem ale okazało się ze niezła sauna tam panuje i boje się co się stanie jak przyjdzie lato ;) A może coś lepszego można znaleźć do 200 zł(niestety z kasa krucho) ? Zastanawiałem się jeszcze nad cooler master elite ale jakoś z wyglądu mnie nie przekonują(kwestia gusty pewnie). I Czemu w większości budek jak widzę usb są tak niewygodnie na dole? żeby się biedny człowiek schylać musiał? już ten i-box miał u góry, da się coś znaleźć w rozsądnej cenie z usb u góry? Edytowane 22 Grudnia 2009 przez Enclave01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Sharkoon Rebel 9 Economy Edition to całkiem niezły wybór. Mam i mogę polecić. Miejsca w środku jest sporo. Od śledzia do zatok 5,25 jest ok 28 cm, więc 260-ka powinna się bez problemu zmieścić. 9 zatok. Spokojnie zmieści się też większy schładzacz na proca z 12-cm wiatrakiem. Całkiem fajna jest też Lancool K58 ale to 250 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enclave01 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Sharkoon Rebel 9 Economy Edition to całkiem niezły wybór. Mam i mogę polecić. Miejsca w środku jest sporo. Od śledzia do zatok 5,25 jest ok 28 cm, więc 260-ka powinna się bez problemu zmieścić. 9 zatok. Spokojnie zmieści się też większy schładzacz na proca z 12-cm wiatrakiem. Całkiem fajna jest też Lancool K58 ale to 250 zł. Dzięki za odpowiedz,czyli karta powinna wejść jakoś na styk chyba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Sharkoon Rebel 9 Eco to dobry wybór, ale nie za takie pieniądze jak teraz trzeba za nią zapłacić. Ja swoją kupowałem za 150zł, i wtedy nie było nic lepszego za tą kwotę. Teraz za 200zł lepiej jest wziąć np. Siletium PC Galdius 400 lub 600 (zależy którą uda ci się taniej znaleźć). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 A ja Ci moge polecic to co ja mam - Chieftec LBX-01B-B-B, buda ogromna, na grafike ma 34cm wiec bez problemu zmiesci sie nawet HD5970. Kupilem ja za 209zl na cooling.pl bez zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Sharkoon Rebel 9 Eco to dobry wybór, ale nie za takie pieniądze jak teraz trzeba za nią zapłacić. Ja swoją kupowałem za 150zł, i wtedy nie było nic lepszego za tą kwotę. Teraz za 200zł lepiej jest wziąć np. Siletium PC Galdius 400 lub 600 (zależy którą uda ci się taniej znaleźć).400 jest już EOL więc pozostają tylko zapasy magazynowe w sklepach. IMO jak już brać to 600 - cena 209 zł a obudowa praktycznie idealna (jak dla mnie oczywiście). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 http://www.madtech.pl/pliki/sharkoon/reven...ue_black_00.jpg Ja mam revenge, bliźniacza obudowa do rebel. Mi się zmieścił 260 gtx więc Tobie też na pewno siądzie! Dobra obudowa jak za taką cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enclave01 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Sharkoon Rebel 9 Eco to dobry wybór, ale nie za takie pieniądze jak teraz trzeba za nią zapłacić. Ja swoją kupowałem za 150zł, i wtedy nie było nic lepszego za tą kwotę. Teraz za 200zł lepiej jest wziąć np. Siletium PC Galdius 400 lub 600 (zależy którą uda ci się taniej znaleźć). Dzieki,jakos przeoczylem te obudowy w poszukiwaniach. A ja Ci moge polecic to co ja mam - Chieftec LBX-01B-B-B, buda ogromna, na grafike ma 34cm wiec bez problemu zmiesci sie nawet HD5970. Kupilem ja za 209zl na cooling.pl bez zasilacza. Pogooglowalem trochę i ciężko ja znaleźć w wersji bez zasilacza do kupienia i w przyzwoitej cenie , ogólnie ciężko ja znaleźć do kupienia ((albo źle szukam) produkują ja jeszcze? bo faktycznie, duża przestronna i urzekła mnie tylko ten problem ze znalezieniem ;/ http://www.madtech.pl/pliki/sharkoon/reven...ue_black_00.jpg Ja mam revenge, bliźniacza obudowa do rebel. Mi się zmieścił 260 gtx więc Tobie też na pewno siądzie! Dobra obudowa jak za taką cenę. Dzieki, całkiem niezła obudowa i widzę ze przynajmniej w porównaniu do rebela normalniejsze kieszonki na dyski, nie trzeba się bawić , tez nie natknełem się na nią wcześniej . No to teraz dylemat. Pojawiły się wątpliwości co do rebela i dwóch nowych kandydatów: revenge i SilentiumPC Gladius 600 który okazał się piękny a wcześniej go nie widziałem . I tu kolejne pytanie, jak to jest z montowaniem zasilacza na dole?wiatrakiem do góry czy wiatrakiem na dole? I Czy jak wiatrakiem na dole to czy nie zassysa kurzu wszechobecnego na podłodze? (mam dwa koty i klaki ich poruszają się po panelach niczym na dzikim zachodzie na pustyni),a jak wiatrak do góry to czy nie jest to nie naturalne dla zasilacza i może mu szkodzić? jakoś chyba mam stary tok myślenia i nawet nie wiedziałem ze zasilacze można na dole montować i ciężko mi to przełknąć i wydaje się trochę nienaturalne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zasilacz można dać wentylatorem do góry lub w dół. Jak dasz w dół to powietrze będzie zasysał spod budy. Kurz i tak zawsze będzie i kompa trzeba czyścić co jakiś czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) W tej budzie mam u góry zasiłkę wentem do dołu i powiem że jestem mile zaskoczony :D Montaż łatwy a zasilacz ma miejsca na wsysanie powietrza :D Nie wiem czy na dole zamontujesz. Seria ma 2 wentyle, jeden wielki, który porządnie chłodzi mostek i na ram dolatuje powietrze - nie jest źle. A drugi z przodu który wytłacza powietrze na dysk - 29 stopni ma i ani razu >30 :)! Edytowane 23 Grudnia 2009 przez innocent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enclave01 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Po dłuższych przemyśleniach i wahaniach zamontowałem dzisiaj sprzęt w Silentium PC Gladius 600 , bardzo fajna obudowa, dzięki wszystkim za pomoc w wyborze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...