Vitant Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Hej Obiecałem mojej mamie, że wybiorę dla niej jakiegoś laptopa (stacjonarka jej padła). Jeśli chodzi o grafikę, to wymagań nie ma absolutnie żadnych. Chciałbym, żeby działał na tym W7 i tyle. Myślałem o jakiejś firmie z przyzwoitą renomą i gwarancją (IBM, DELL ?), żebym w razie czego nie musiał się z nim bawić za bardzo. Na razie mam na oku Lenovo G550. Chętnie poznam inne propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 (edytowane) jestem posiadaczem G550G co do tej renomy .. tylko Asusy i Dell Lenovo i cała reszta nienajlepiej wypada z realizacją gwarancji Lenovo to nie IBM ;] g550 są ogólnie nienajgorsze - omijaj tylko G550A i inne z kartami Nvidii - układ chłodzenia i sterowania wentylatorem jest w tych lapkach beznadziejny - o ile z i4500 nie jest najgorzej - o tyle w przypadku GF105 i innych wentylator włącza się co chwile ... http://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-3000-an...lem/td-p/159011 a support lenovo ma to gdzieś ... G550G wytrzymuje mi ~3h40min przeglądania internetu po wifi http://ego.pq.pl/index.php?dir=Lenovo+G550G%2F G550G to G550 z HDMI - różnie je w sklepach nazywają ... Edytowane 26 Grudnia 2009 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Mama ma podstawową wersję G550, tj. bez HDMI. Zadowolona Ci ona, ładny, funkcjonalny, śmiga na tym Vista co prawda, ale śmiga. Co do 7 - problem był z instalacją, system nie widział dysków. :D A że mi się nie chciało z tym babrać, to zainstalowałem powyższy system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitant Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Dzieki za rade. Chyba się na tym lenovo skończy, bo pokazałem go i się mamie spodobał ;-) Chyba się zdecyduję na wersję G550L z morele G550L-3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 jak najbardziej - nie zła oferta (acz w makro były za 1500 z Vistą ;) ) pewnie jest w matowej obudowie - nie lakierowanej nie ma ofc HDMI i ExpressCard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...