innocent Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 (edytowane) Witam, Mam pytanie. Czy warto zamieniać c2d e6550 na coś lepszego? Jak tak to podajcie propozycję. PC jest do grania! I błagam, w miarę tanio :P! EDIT: Tak przeszliśmy z tematu zmiany proca prze chłodzenia aż do pomocy w O/C :P Edytowane 24 Grudnia 2009 przez innocent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 podaj kwote jaka mozesz wydac...nikt nie jest wrozka...a tanio to pojecie wzgledne.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchimaruYo Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Podaj również marke i model płyty, bo pod chipset G31 nie opłaca się brać Quadów czy lepszych Core 2 Duo :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Witam, Mam pytanie. Czy warto zamieniać c2d e6550 na coś lepszego? Tylko na Quada. Zamiana na innego Duo to bezsens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 P35 DS3R Gigabyte. S775... Do 300-400 zlotych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Przynajmniej jakiś Quad Q6600. Tyle że nawet one to dość mocno powyżej 400zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Uhm no właśnie :P Bo mam gf 260 gtx 216 sp i mi proc po prostu go zwalnia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 To jedynie używane E8400 z oc na poziomie 4GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Uhm no właśnie :P Bo mam gf 260 gtx 216 sp i mi proc po prostu go zwalnia...Litości. Podgoń go do 3,6 i będzie git, ale i tak nie trzeba, bo te 3,2Ghz przy takim procu jest ok. A Quad nic Ci nie da jeśli gierka nie wykorzystuje więcej niż 4 rdzenie, ale mimo wszystko warto już w takiego zainwestować. Zrozum, że zmiana na innego Duo to nierozsądne posunięcie. Jak chcesz więcej mocy w grach to znacznie więcej zyskasz sprzedając starą kartę i dokładając te 4 stówy do nowej. Na prawdę! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Jestem za jakimś dobrym chłodzeniem do tego E6550 i dalszym jego kręceniem. Z tańszych: Aerocool DCC-C1200 Z droższych: Scythe Mugen 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borovik Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) Ja mam na sprzedaż Q9550 za 400 zł , 2 lata gwary jeszcze bodaj ma, bez coolera, bo u mnie pracował zalman CNPS9700 NT, na dniach mogę wystawić na allegro. Niestety rewizja C1 więc 4Ghz się nie ma co się spodziewać, mam pudełko do niego, instrukcję i nalepkę, proc ma rok ( równy praktycznie, bo zmieniam co mikołaja ;) ) Edytowane 23 Grudnia 2009 przez Borovik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Ja mam na sprzedaż Q9550 za 400 zł , 2 lata gwary jeszcze bodaj ma, bez coolera [...]Hmm... Grupa: Użytkownik Dołączył: Dzisiaj, 00:57 ... bardzo ciekawe. Zwłaszcza, jak się zajrzy na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borovik Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Hmm... ... bardzo ciekawe. Zwłaszcza, jak się zajrzy na allegro. Nie, nie . Proc jest ok. Ja dołączyłem dlatego, że kilka osób na tym forum ma DFI LP UT T3EH8 a ja mam akurat problem z flashem biosu i ... tak się złożyło. Dodam, że już PW do jednego z użytkowników tej płyty posłałem. To nie jest ściema czy coś, akurat temat był na wierzchu to się dopisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Hmmm... To teraz mam już dylemat :D Kupić quada za 4 stówy czy http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__kata..._Extreme_rev_2/ za 140... :P? Wydaje mi się że chłodziwo kupie. Ale nie mam pojęcia czemu na boxie nie chce pójść dalej niż 470mhz * 7... Jakby fsb wall... Nie wiem od czego to zależy... Czy na tym AC Freezer/scythe mugenII dobiję do 3.5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Lepiej dołóż do tego Mugena + AS5. Jest o wiele lepszy od Freezera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) Mam AC Ceramique więc przy niej zostane. A mugena z allegro wezmę... http://allegro.pl/item859115391_scythe_mug...ora_krakow.html ?? Edytowane 23 Grudnia 2009 przez innocent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Poszukaj rev. B. Dodatkowa zapinka może się przydać w przyszłości, a cena prawie ta sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Watpię aby ten procek poszedl na 3,5+GHz nawet na wypasionym AC. Ja bym był za zmianą na coś co pójdzie pod 4Ghz będzie odczuwalna różnica, ewentualnie Q9550 4+ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Właśnie to mnie martwi... Znajomy na azocie miał 3.5... ;/ Nie wiem czy quada kupić i wart się dalej pakować w s775... Może poczekać jeszcze pół roku, dozbierać i kupić płytę i proca nowego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) to będzie najlepsze rozwiązanie. poczekaj trochę, dozbieraj kasy, sprzedaj to co masz i kup coś na AM3 ew. i5 1156 Edytowane 23 Grudnia 2009 przez Finchy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Nie jestem przekonany do AMD... Więc inwestycja w i5, ewentualnie i3... Jak wyjdzie to grzmocone fermi 300ki to wtedy jakieś zakupy planuję zrobić... Czyli zostaje przy e6550 i kupie płytkę i procka pod 1156. A jaką płytę polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) I3 to lowend więc nie warto w to się pchać. O płyta pod 1156 pytaj się, gdy będziesz kupował, bo teraz nie ma sensu. AMD wychodzi zauważalnie taniej i trochę mniej wydajnie. Edytowane 23 Grudnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Sprzedaj swojego cepka. Kup e6300 z nowej serii i podkręć go na 4GHz. Powinno cenowo wyjść mniej więcej to samo, wydajnościowo e6300 będzie lepszy. Na takim procku odczujesz różnicę w wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 http://allegro.pl/item839891798_intel_pent...b_1066_mhz.html To jest ta nowa seria? Hmmm, myślę że warto, tylko czy do 4 GHz uciągnie...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Tak. Raczej tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Hmmm, myślę że warto, tylko czy do 4 GHz uciągnie...?Powinien osiągnąć minimum 3.8GHz, ale oczywiście na dobrym chłodzeniu, nie na boxowym. Można go znaleźć ciut taniej: http://www.ceneo.pl/309471 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Znalazłem jeszcze info o e5200... Ale ludzie proponują i tak e6300 żeby dopłacić te 50-60 złotych... Tylko teraz moje pytanko - czy zauważę różnicę wydajności w grach? Bo o to mi chodzi... e6550 to biurowiec 2.33, sam do 3.2 krecilem i wole kupic cos mocnego w "standardzie" żeby dokręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Różnica będzie zauważalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 A duże masz napięcie przy tych 3.2 Ghz ? Ja miałem E6420 i pracował na 3,5 grubo poniżej 1,4V. Więc może Ty też masz w miarę dobrą sztukę i podkręcisz wyżej. Musisz się liczyć z tym, że jak go wymienisz na Dual Core to będziesz miał obciętą ilość cache o połowę. A to też jest ważny aspekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Napięcie 1,35V. 3.2 ghz. Hmmm... To warto zamieniać? Bo "kesz" też jest ważny, ale czy do tego stopnia? Bo de facto zamienię e6550 nie na demona tylko na 45nm i 2.8 gGhz...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...