Skocz do zawartości
innocent

Procesor! Ważne Bo święta Blisko :p!

Rekomendowane odpowiedzi

Nie opłaca sie zmieniać, więcej się narobisz bez sensu. Kup mugena 2 rev.b i kręć procesor. Chłodzenie jest na tyle uniwersalne że pasuje na każdą platformę więc i tak Ci sie przyda, pozatym jest bardzo wydajne. Conore może pracować 24/7 na napięciu poniżej 1.5v wiem bo sam miałem.

Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<1,55V możesz dać na procesor i zobaczyć jak wysoko pójdzie, ale po zmianie chłodzenia. Zamiana na PDC jest po prostu śmieszna, chyba, że nic na tym nie stracisz, a może i zarobisz. W moim przypadku było tak, ze po podkręcenie E6750 2,66ghz@3,6Ghz np. w Gridzie zyskałem kilka fps~6, ale ogólnie płynność się nie zmieniła co jest oczywiste.

EDIT>>na tej samej karcie graficznej co Twoja :wink:

Edytowane przez trymek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie opłaca sie zmieniać, więcej się narobisz bez sensu. Kup mugena 2 rev.b i kręć procesor. Chłodzenie jest na tyle uniwersalne że pasuje na każdą platformę więc i tak Ci sie przyda, pozatym jest bardzo wydajne. Conore może pracować 24/7 na napięciu poniżej 1.5v wiem bo sam miałem.

zrob jak kolega pisze ;) szkoda kasy wydawac na nowy procek ktory wcale az tak duzo Ci nie da szkoda wydawac kasy , kup sobie tego mugena 2 rev.b , zawsze potem bedziesz mogl go zamontowac na i5 lub phenom 2 . Ja na moim starym e6320 na boxie tez osiagalem max 3.2 GHz a po zmianie na ninje udalo mi sie 3,7 wiec roznica byla ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm. OC... Myślicie że albo:

1) Coś robię źle przy OC (pamiątki albo Voltaż CPU)

2) Box nie wydala

3)FSB wall?

ale jak dochodzę do 7x 470 Mhz to odpali na standardowym woltażu. Lecz przy 471x 7 już nie odpala.. Nawet na 1.36V... Help :D

Edytowane przez innocent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi