Gemtin1 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) Nie opłaca sie zmieniać, więcej się narobisz bez sensu. Kup mugena 2 rev.b i kręć procesor. Chłodzenie jest na tyle uniwersalne że pasuje na każdą platformę więc i tak Ci sie przyda, pozatym jest bardzo wydajne. Conore może pracować 24/7 na napięciu poniżej 1.5v wiem bo sam miałem. Edytowane 23 Grudnia 2009 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) <1,55V możesz dać na procesor i zobaczyć jak wysoko pójdzie, ale po zmianie chłodzenia. Zamiana na PDC jest po prostu śmieszna, chyba, że nic na tym nie stracisz, a może i zarobisz. W moim przypadku było tak, ze po podkręcenie E6750 2,66ghz@3,6Ghz np. w Gridzie zyskałem kilka fps~6, ale ogólnie płynność się nie zmieniła co jest oczywiste. EDIT>>na tej samej karcie graficznej co Twoja :wink: Edytowane 23 Grudnia 2009 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Nie opłaca sie zmieniać, więcej się narobisz bez sensu. Kup mugena 2 rev.b i kręć procesor. Chłodzenie jest na tyle uniwersalne że pasuje na każdą platformę więc i tak Ci sie przyda, pozatym jest bardzo wydajne. Conore może pracować 24/7 na napięciu poniżej 1.5v wiem bo sam miałem.zrob jak kolega pisze ;) szkoda kasy wydawac na nowy procek ktory wcale az tak duzo Ci nie da szkoda wydawac kasy , kup sobie tego mugena 2 rev.b , zawsze potem bedziesz mogl go zamontowac na i5 lub phenom 2 . Ja na moim starym e6320 na boxie tez osiagalem max 3.2 GHz a po zmianie na ninje udalo mi sie 3,7 wiec roznica byla ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 (edytowane) Hmmm. OC... Myślicie że albo: 1) Coś robię źle przy OC (pamiątki albo Voltaż CPU) 2) Box nie wydala 3)FSB wall? ale jak dochodzę do 7x 470 Mhz to odpali na standardowym woltażu. Lecz przy 471x 7 już nie odpala.. Nawet na 1.36V... Help :D Edytowane 24 Grudnia 2009 przez innocent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 (edytowane) Na box więc temp. pewnie wysokie. Kup Mugena i trochę więcej powinien zrobić. Edytowane 24 Grudnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 (edytowane) 5? Chyba 7x 475 :P Nie odpala się... Mam pamięci na Option 2 (czyli 930/960 MHz) napięcie max dałem 1.36 i nie leciałem dalej... Edytowane 24 Grudnia 2009 przez innocent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 przypadkiem potencjał płyty się już nie kończy?? wg recenzji te płyty dobijają fsb ciut ponad 500... może spróbuj podbić napięcia FSB/MCH... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Potencjał niby do 470? eeee nie wierzę... 500 chciałem dobić ale ściana przy 470 jest... A nie wiem jak FSB podbić V... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...