Skocz do zawartości
wwf1

Jaki Kupić Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zwracam się z takim pytaniem jaki kupić zasilacz do sprzętu

Procesor Intel Core i7-860

Płyta Asus Maximus III Formula

Karta graficzna Radeon HD4890

Pamięc GoodRam 4GB (2x2GB) 1333MHz

Nagrywaek DVD RW Benq 1640 ata 133

Dyski Twarde - 2 sztuki Samsung 1 TB 7200rpm 32MB SATA , 1 sztuka Seagate 500GB 7200rpm 16MB SATA, 1 sztuka Seagate 160GB 7200rpm 8MB ata 133

Czyli podsumowując. Procesor 2,8 Ghz który na pewno będe chciał podkręcić, mocna karta graficzna z dodatkowym zasilaniem którą też się będe chiał pobawić. No i 4 dyski twarde plus napęd optyczny (to mi zostanie ze starego kompa)

Wydaje mie się że Chieftec 650W [CFT-650-14CS] cable management powinien wystarczyć, ale nie wiem na co zwrócić uwagę a w przyszłości to kto wie czy nie dokupie kolejnego dysku i chciałbym mieć zapas na przyszłość.

Edytowane przez wwf1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z 350 mogę spokojnie dać.

Wiesz miałem Chieftec 450W tego GPS i razem z ati 9800 pro, Athlonem 3800 na 939 i 4 dyskami nie było różowo, czasem sprzęt potrafił się zrestartować wydaje mi się też, że płyta mi padła właśnie z tego powodu, a jak odłączałem z 1 dysk to wszystko szło ok. Dlatego tym razem wolę spytać o opinie, bo można coś szybko kupić a potem żałować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi