kamusial Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) Witam, szukam następcy dla Dl-614 - routerowi zdarzy się zerwać połączenie, często przy dużych przesyłach. Poza tym ciężko na jego sofcie ustawić parę interesujących mnie funkcji. Szukam więc porządnego routera, który nie pogubi się przy obsłudze sieci domowej złożonej z 4-5 komputerów, pozwoli na zarządzanie dostępem do pasma, będzie miał dobry zasięg i będzie mógł być wykorzystywany później jako AP. W sieci router będzie współpracował z AP Ovislinka WL-5460AP, który jest ustawiony jako repeater. Niestety nie znalazłem żadnego testu porównującego dwa routery umieszczone w tytule tematu. Jako, że do obu routerów da się wgrać alternatywny soft, pozostaje pytanie o to jak dobrze one potrafią z niego korzystać. Pytanie mam więc do Was- który z nich jest wydajniejszy- ma szybszy procesor, ram, większą moc anteny/ zasięg? Co będzie lepiej chodziło: Tomato na WL-1600 czy DD-WRT na DIR-300. pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi edit: wg Forum bez kabli WL-1600 bije na głowę D-linka. Niestety konkretów nie podali. Edytowane 25 Grudnia 2009 przez kamusial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...