krystianjr Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Cześć Mam w planach modernizację kompa o: MS P55-GD65 Intel Core i5 750 DDR3 4GB (jeszcze nie zdecydowałem) Wydam na to ok 1500 zł - nie więcej. W tej cenie dostanę coś wydajniejszego? Istnieje w ogóle jakaś sensowna alternatywa ze strony AMD? Obecnie mam płytę na X38 - p5e - nie wiem tylko czy opłaca się jeszcze inwestować w yorkfielda... Chyba skłaniałbym się jednak ku lynnfieldom. Żeby nie zakładać kolejnego wątku od razu zapytam o dysk - co warto? Poza kwotą przeznaczoną na te 3 podzespoły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekR Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) Alternatywa ze strony AMD jest 955/965 Jak masz wiecej pieniedzy to kup i5, jesli mniej to 955. Edytowane 23 Grudnia 2009 przez MaciekR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 W tej cenie dostanę coś wydajniejszego?Nie. Istnieje w ogóle jakaś sensowna alternatywa ze strony AMD?Phenom 955/965. Jeśli nie podkręcasz, to właśnie Phenom byłby lepszym wyborem - tańsza platforma i wielu przypadkach podobna wydajność. Jeśli podkręcasz - zdecydowanie Core i5 750. Obecnie mam płytę na X38 - p5e - nie wiem tylko czy opłaca się jeszcze inwestować w yorkfielda...Jeśli masz kasę i ochotę na zabawę w wymianę połowy sprzętu - nie ma co się wahać i zmieniać na i5. Żeby nie zakładać kolejnego wątku od razu zapytam o dysk - co warto? Poza kwotą przeznaczoną na te 3 podzespoły.Samsung 500GB F3, lub troszkę droższy i pojemniejszy WD 640GB AAKS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...