Shoother Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Założyłem ten temat bo chciałbym być pewien zanim kupie, gdyż nie chce wydawać pieniędzy w błoto. Jestem od niedawna użytkownikiem z-5500 i chciałbym oglądać filmy z dźwiękiem DTS, który umożliwia ten zestaw. Posiadam taką kartę dźwiękową SB X-Fi Music ( oczywiście mam wejście optyczne w płycie głównej ale to wiąże się z zainstalowaniem sterowników to zintegrowanej karty dźwiękowej a tego chciałbym uniknąć ) i chciałbym kupić taki oto kabel optyczny (proszę się nie sugerować ceną ani marką to tylko przykład). Moje pytanie brzmi czy takie podłączenie będzie działać tak jak powinno przy normalnym kablu optycznym? I pod, które wejście w k. dźwiękowej X-Fi to by się podłączało - kolor (zielony?) Z góry dzięki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Pod wyjście cyfrowe/spdif. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shoother Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 nie chce zakładać kolejnego tematu wiec przedstawię mój problem tutaj... zauważyłem z moja karta creative x-fi (nawet po zainstalowaniu najnowszych sterowników) nie chce odgrywać dźwięku na wszystkich głośnikach po wyborze "6 Ch Direct" na kontrolerze Z-5500. Poprzestawiałem już wszystko na system 5.1 i nic grają tylko dwa przednie. Co dziwne po zainstalowaniu sterowników od zintegrowanej karty dźwiękowej z pł. gł. wszystko ładnie działa. Czy ktoś może mi powiedzieć o co biega lub co jeszcze można poprzestawiać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 pomyśl?po cyfrze prześlesz tylko zakodowany sygnał w DD/DTS który zdekoduje logitech - jak puszczasz PCM poleci tylko stereo podłącz analogowo i będzie zawsze na wszystkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shoother Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 mołgbyś bardziej przedstawić o co biega bo nie kminie... mam w tej chwili podłączony pod Creative analogowa 3 kable zielony, czarny i pomarańcz to jak inaczej mam to zrobić? Chociaż mam tak zrobione na 6 kanałów leci tylo 2 co zabawne w ustawieniach głośności - ' Siła głośników ' jest pokazana tylko wartość do zmiany dwóch przednich i po konfiguracji wszędzie na 5.1 w kompie nie chce się to zmienić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shoother Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 sorka ale mógłby ktoś mi pomóc z w/w problemem, gdyż jak się nie uda nic zrobić z tym Creativem będę zmuszony go sprzedać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...