Skocz do zawartości
Damian777

Najbardziej Wymagające Gry

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marantz5003

Wystarczy przejrzeć kilka tematów, a z pewnością sam byś znalazł sporo interesujących tytułów.

A tak w ogóle, to sprawdź Dirt 2, COD: Modern Warfare 2, NFS Shift i wiele, wiele innych ;)

dirt2 w porównaniu z crysis to pikuś. pierwsza część dirta wolniej chodzi niż druga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w Shifta grałem i na max 1680 x 1050 + x8AA mam 45 - 50 fps... A w Dircie 2 na tych samych mam 60 +

szukam gry która pogromi mojego kompa...

Słyszałem o jakiejś grze Bully. Gta tylko, że w szkole. Podobno ma straszne wymagania.

Edytowane przez Damian777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od siebie dodam Empire: Total War.

A tak w ogóle, to sprawdź Dirt 2, COD: Modern Warfare 2, NFS Shift i wiele, wiele innych ;)

:blink: Dirt 2 jest akurat genialnie zoptymalizowany, CoD i NFS też nie wyróżniają się jakoś z wymaganiami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gothic III - to z każdej maszyny zrobi 486 hehe ... ale niestety przez zj** silnik, wszystkie NFS-y od Carbona w górę też dławią się same sobą więc nie ma co ich brac pod uwagę.

Polecam Crysisy i FarCry 2, Empire: Total War

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem o jakiejś grze Bully. Gta tylko, że w szkole. Podobno ma straszne wymagania.

Ona nie ma strasznych wymagań tylko jest niezoptymalizowana. Przy takiej śmiesznej grafice powinna hulać a np. u mnie się cięła (E5200+4GB RAM+4850)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ArmA2 i odpalić kampanię komputer klęka a jak nie to musi zamulić.

Crysis mi na średni/wysokich chodził nie było zgrzytania zębów i fajnie się grało, ale A2 po paru misjach(bo czym dalej w kampanii tym gorzej) klęka i prosi o laskę.

Nigdy takiego slide show nie widziałem, respekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crysis 2 ma wyjść w 1 połowie 2010... Ciekawe co Crytek odwali...

Wymagania Minimalne:

C2D 3,5 Ghz or better <lol>

Vista / Windows 7

4 GB RAM

30 GB HDD

GTX 260 or better

hihi^^^^ to tylko takie moje przypuszczenia...

Edytowane przez Damian777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymagania Minimalne:

Vista / Windows 7

4 GB RAM

30 GB HDD

GTX 260 or better

Z tym procesorem to przesadziłeś, bo nawet takiego na rynku nie ma a co dopiero w minimalnych wymaganiach. ;)

vista i w7 są już raczej standardem w większości pc, przynajmniej graczy, którzy wymagają obsługi dx10 i wchodzącego dx11

4gb to też standard

w epoce 1tb dysków 30gb to jest nic

a 260 jest już w miarę w przyzwoitych cenach

Zresztą jak crysis wyszedł to silnik od początku był bardzo dobrze zoptymalizowany i nawet na słabszym sprzęcie można było zagrać, więc nie sądzę, żeby zrobili jakiegoś mega killera pieców z chorymi wymaganiami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

Z tego co pamiętam jak wyszedł crysis, to nie było karty która pozwoliłaby grać w miarę płynnie (chociaż 25fps) na vh bez aa w fullhd:) był o tym artykuł nawet:)

Edytowane przez marantz5003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vista i w7 są już raczej standardem w większości pc, przynajmniej graczy, którzy wymagają obsługi dx10 i wchodzącego dx11

Dx10 w żaden sposób nie udowadnia wyższości nad dx9 tak aby gracz musiał poważne zastanowić sie nad zmianą systemu, wg mnie jeszcze trochę brakuje* nowym OSom aby określać je jako standard nawet wśród graczy. Natomiast dx11 narazie tylko raczkuje.

Trochę siedziałem na viście64 i z hd4850, ogólnie nie było źle ale i rewelacji nie uświadczyłem. Oczywiście jestem świadomy tego że xp jako platforma dla graczy wymiera ale tak jak i każdy system 32bitowy gdzie głównie chodzi o ograniczenia dla wielkości pamięci RAM czy lepszą obsługę nowych procków jednak w dalszym ciągu nie są to rzeczy niezbędne dla zwykłych graczy (nie entuzjastów).

*Głównie gier które wykorzystają potencjał tych systemów i ostatecznie wymuszą przesiadkę na najnowszy windows, na co producenci gier tak szybko się jeszcze nie porwą bo w innym przypadku prędzej by zbankrutowali.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymagania Minimalne:

Vista / Windows 7

4 GB RAM

30 GB HDD

GTX 260 or better

Ta gra może być przekłada w nieskończoność , poza tym pokaz i implementacja nowych efektów użyty został dx9c :lol2: . Niestety wielu nie rozumie , że jeszcze długo czasu minie zanim coś przebije dx9c. Dx10/11 to wytwór na potrzebny marketingu. Silnik crysis 2 to jest ten sam silnik co poprzedni tylko dali wsparcie dla konsol. Wymagania ramowe będą takie same jak w przypadku jedynki, tutaj nie będzie cudów , bo wątpię by chociaż zrobili dobrze te 64bity , by mogła skorzystać z pełni 4gb. Także pewnie skończy się na 3gb i reszta z pliku wymiany.

Większość graczy używa xp , to jest niezaprzeczalny fakt. Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpisuje się obiema nogami po d tym co napisał sideband.

jakiś czas temu oglądałem porównanie silników dla Crysisa 1 i 2. Co ciekawe ten z 2 wypadł zdecydowanie słabiej ;) Tłumaczono to dostosowywaniem do konsol ;) Czyli obniżają wymagania żeby stare krypy to nadal ciągnęły :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widziałem video recenzję tej gry i było średnio ciekawie. Grafika ładna, ale są gry ładniejsze.

a ja powiem GRID :lol2: tylko ta gra sprawia że wentyl na moim Radeonie wchodzi na obroty powyżej 70% (detale HIGH/MAX, AAx8, 1024x768)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi