Damian777 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Istnieją gry, które wyciskają ostatnie poty z naszego komputera. Testuje właśnie swój komputer i chce zobaczyć jak sobie z nimi poradzi. Te które znam: Crysis, Crysis Warhead, GTA 4. A jakie Wy znacie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Wystarczy przejrzeć kilka tematów, a z pewnością sam byś znalazł sporo interesujących tytułów. A tak w ogóle, to sprawdź Dirt 2, COD: Modern Warfare 2, NFS Shift i wiele, wiele innych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Wystarczy przejrzeć kilka tematów, a z pewnością sam byś znalazł sporo interesujących tytułów. A tak w ogóle, to sprawdź Dirt 2, COD: Modern Warfare 2, NFS Shift i wiele, wiele innych ;) dirt2 w porównaniu z crysis to pikuś. pierwsza część dirta wolniej chodzi niż druga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian777 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 (edytowane) w Shifta grałem i na max 1680 x 1050 + x8AA mam 45 - 50 fps... A w Dircie 2 na tych samych mam 60 + szukam gry która pogromi mojego kompa... Słyszałem o jakiejś grze Bully. Gta tylko, że w szkole. Podobno ma straszne wymagania. Edytowane 24 Grudnia 2009 przez Damian777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Jeśli chcesz pogromić i7 @3,6ghz + gtx285 na 1680x1050 to może być ciężko ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 ARMA 2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Od siebie dodam Empire: Total War. A tak w ogóle, to sprawdź Dirt 2, COD: Modern Warfare 2, NFS Shift i wiele, wiele innych ;) :blink: Dirt 2 jest akurat genialnie zoptymalizowany, CoD i NFS też nie wyróżniają się jakoś z wymaganiami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Gothic 3 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Gothic III - to z każdej maszyny zrobi 486 hehe ... ale niestety przez zj** silnik, wszystkie NFS-y od Carbona w górę też dławią się same sobą więc nie ma co ich brac pod uwagę. Polecam Crysisy i FarCry 2, Empire: Total War Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Arma 2 wszystko na very high i zasieg widocznosci na 10000, jakas wieksza bitwa w miescie i kazdy komp wymieka :) Crysis przy tym ma malutkie wymagania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Shattered Horizon (twórców 3DMark) nieźle tnie a wygląda jak kupa. Ewentualnie Far Cry 2 na ultra high ale raczej nic nie zatnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Wystarczy Oblivion z wgranymi modami na lepsze tekstury i na maksymalną widoczność... Jak na staruszka nieźle daje popalić :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Słyszałem o jakiejś grze Bully. Gta tylko, że w szkole. Podobno ma straszne wymagania.Ona nie ma strasznych wymagań tylko jest niezoptymalizowana. Przy takiej śmiesznej grafice powinna hulać a np. u mnie się cięła (E5200+4GB RAM+4850) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Moze Star Wars: The Force Unleashed? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Moze Star Wars: The Force Unleashed? :Dto ma male wymagania :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Proponuje Cryostasis. Nie musisz mieć nawet pełnej wersji, bo demo wystarczy. Ze starszych gierek - Lost Planet, demo też może wymęczyc Twojego pieca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar95P Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 (edytowane) STALKER: Czyste Niebo, Empire: Total War Edytowane 24 Grudnia 2009 przez Mar95P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 ArmA2 i odpalić kampanię komputer klęka a jak nie to musi zamulić. Crysis mi na średni/wysokich chodził nie było zgrzytania zębów i fajnie się grało, ale A2 po paru misjach(bo czym dalej w kampanii tym gorzej) klęka i prosi o laskę. Nigdy takiego slide show nie widziałem, respekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchimaruYo Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 A może Dead Space ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian777 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 (edytowane) Crysis 2 ma wyjść w 1 połowie 2010... Ciekawe co Crytek odwali... Wymagania Minimalne: C2D 3,5 Ghz or better <lol> Vista / Windows 7 4 GB RAM 30 GB HDD GTX 260 or better hihi^^^^ to tylko takie moje przypuszczenia... Edytowane 26 Grudnia 2009 przez Damian777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Crysis 2 ma wyjść w 1 połowie 2010... Ciekawe co Crytek odwali... Wymagania Minimalne: C2D 3,5 Ghz or better <lol> Vista / Windows 7 4 GB RAM 30 GB HDD GTX 260 or better hihi^^^^ to tylko takie moje przypuszczenia... Z tym procesorem to przesadziłeś, bo nawet takiego na rynku nie ma a co dopiero w minimalnych wymaganiach. ;) vista i w7 są już raczej standardem w większości pc, przynajmniej graczy, którzy wymagają obsługi dx10 i wchodzącego dx11 4gb to też standard w epoce 1tb dysków 30gb to jest nic a 260 jest już w miarę w przyzwoitych cenach Zresztą jak crysis wyszedł to silnik od początku był bardzo dobrze zoptymalizowany i nawet na słabszym sprzęcie można było zagrać, więc nie sądzę, żeby zrobili jakiegoś mega killera pieców z chorymi wymaganiami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 (edytowane) Z tego co pamiętam jak wyszedł crysis, to nie było karty która pozwoliłaby grać w miarę płynnie (chociaż 25fps) na vh bez aa w fullhd:) był o tym artykuł nawet:) Edytowane 26 Grudnia 2009 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 (edytowane) vista i w7 są już raczej standardem w większości pc, przynajmniej graczy, którzy wymagają obsługi dx10 i wchodzącego dx11Dx10 w żaden sposób nie udowadnia wyższości nad dx9 tak aby gracz musiał poważne zastanowić sie nad zmianą systemu, wg mnie jeszcze trochę brakuje* nowym OSom aby określać je jako standard nawet wśród graczy. Natomiast dx11 narazie tylko raczkuje. Trochę siedziałem na viście64 i z hd4850, ogólnie nie było źle ale i rewelacji nie uświadczyłem. Oczywiście jestem świadomy tego że xp jako platforma dla graczy wymiera ale tak jak i każdy system 32bitowy gdzie głównie chodzi o ograniczenia dla wielkości pamięci RAM czy lepszą obsługę nowych procków jednak w dalszym ciągu nie są to rzeczy niezbędne dla zwykłych graczy (nie entuzjastów). *Głównie gier które wykorzystają potencjał tych systemów i ostatecznie wymuszą przesiadkę na najnowszy windows, na co producenci gier tak szybko się jeszcze nie porwą bo w innym przypadku prędzej by zbankrutowali. Edytowane 26 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 hmm, no tak na szybko z głowy : Pacific Strike ( na wszelki wypadek zainstaluj radiatorek z wiatraczkiem na swoja 486-tke ( Wing Commander ( sprawdź ile potrafi twoja Amiga 500 ) a, I7? a to wtedy sory :) hihi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 (edytowane) Crysis 2 ma wyjść w 1 połowie 2010... Ciekawe co Crytek odwali... Wymagania Minimalne: C2D 3,5 Ghz or better <lol> Vista / Windows 7 4 GB RAM 30 GB HDD GTX 260 or better hihi^^^^ to tylko takie moje przypuszczenia... Ta gra może być przekłada w nieskończoność , poza tym pokaz i implementacja nowych efektów użyty został dx9c :lol2: . Niestety wielu nie rozumie , że jeszcze długo czasu minie zanim coś przebije dx9c. Dx10/11 to wytwór na potrzebny marketingu. Silnik crysis 2 to jest ten sam silnik co poprzedni tylko dali wsparcie dla konsol. Wymagania ramowe będą takie same jak w przypadku jedynki, tutaj nie będzie cudów , bo wątpię by chociaż zrobili dobrze te 64bity , by mogła skorzystać z pełni 4gb. Także pewnie skończy się na 3gb i reszta z pliku wymiany. vista i w7 są już raczej standardem w większości pc, przynajmniej graczy, którzy wymagają obsługi dx10 i wchodzącego dx11Większość graczy używa xp , to jest niezaprzeczalny fakt. Edytowane 27 Grudnia 2009 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Podpisuje się obiema nogami po d tym co napisał sideband. jakiś czas temu oglądałem porównanie silników dla Crysisa 1 i 2. Co ciekawe ten z 2 wypadł zdecydowanie słabiej ;) Tłumaczono to dostosowywaniem do konsol ;) Czyli obniżają wymagania żeby stare krypy to nadal ciągnęły :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar95P Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 A może Red Faction 3 i Red Alert 3 myślę że te gry mogą troche zwolnić ci kompa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 imo obciążyć może avatar. jeśli efekty są choć w połowie takie jak w filmie to komp będzie biedny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 widziałem video recenzję tej gry i było średnio ciekawie. Grafika ładna, ale są gry ładniejsze. a ja powiem GRID :lol2: tylko ta gra sprawia że wentyl na moim Radeonie wchodzi na obroty powyżej 70% (detale HIGH/MAX, AAx8, 1024x768) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Panowie nie ma co polecac gier niezoptymalizowanych, ktore poza low fps nic nie reprezentuja... Dla mnie ladnie wyglada i ma spore wymagania AA2 na max detalach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...