Sound3D Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Witam. Mam laptopa Toshiba z serii A300, z przodu kółeczko do regulacji głośności. Zainstalowałem AIMP2, ale nie mogę regulować głośności. Gdy kręcę kółkiem, głośność reguluje się tylko na poziomie AIMPa (w tym jego pasku w programie, ale wtedy jak wiadomo głośność tylko trochę się reguluje). Jeśli jest AIMP2 włączony nie mogę żadnego programu zciszać i pogłaśniać. Mogę dopiero w Mikserze przy regulacji głośności w Windows. Mój system to Vista. W AIMPie jest taka opcja "Ogólna regulacja głośności", ale jest ona nieaktywna i nie mogę jej włączyć. Spotkał się ktoś z takim problem w tym programie lub w laptopach? Co mogę w takiej sytuacji zrobić? Podobny problem występuje też czasem przy innych aplikacjach, ale ciężko znaleźć taką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 U mojej teściowej na A200 przy podobnym problemie na Vista pomogła instalacja najnowszych sterowników karty dźwiękowej Realteka "High Definition Audio". http://www.realtek.com.tw/downloads/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound3D Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Niestety nic to nie pomogło :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Pobierz najnowszą wersję programu - poprzednia miała coś skopane. Jeśli natomiast masz najnowszą, to pobierz jakąś starszą - ta nowa potrafi się wywalać na XP, podczas gdy na Ubuntu chodzi ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 spróbuj regulować z wciśniętym Shift-em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound3D Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Jest rozwiązanie. Należy wyłączyć "Wyłącz skróty klawiaturowe" i wszystko gra jak trzeba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...