Raptor Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Nie widziałem nigdzie tutaj linka a komuś moze sie przydać :) cały artykuł na AnandTech - pokazuje jak dużych różnic przy CF można spodziewać sie na obu platformach mnie zaciekawiły 2 wykresy 20% różnicy w stresie - przy moim kompie pracującym 24/7 na pełnym obciążeniu daje trochę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Nie specjalnie rozumiem różnicę między 860 stock i 860 kręconym z jedną 5870, oraz ten sam przypadek z dwiema 5870. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 (edytowane) Ja nie rozumiem czego ty nie rozumiesz? :) Wydaje się wszystko jasne. Default i po OC. Dla mnie 1366 nie jest wart tych 2-7% większej wydajności a dla jednej karty to już w ogóle nie ma o czym mówić. Edytowane 26 Grudnia 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Harry Lloyd'owi chodzi o to że jest tak mała różnica w złużyciu prądu pomiędzy prockiem deflaut a oc, która zresztą jest mało prawdopodobna. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Chodzi o to że ta różnica jest malutka przy jednej karcie, a bardzo duża przy dwóch kartach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 A faktycznie nie zauważyłem tego. Wniosek może być tylko jeden - przy CF jest znacznie większe obciążenie procesora i stąd różnica. Tym bardziej że test jest przeprowadzony na grze. W syntetyku pewnie różnice byłyby znacznie mniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 (edytowane) W sumie fakt, gierka niby wykorzystuje quady więc może więcej mocy jest potrzebne przy dwóch kartach (a tej mocy zapas jest), bo u mnie mimo iż w niskiej rozdziałce to procentowo nawet dwa rdzenie nie wychodzą w pełni obciążone. Zawsze się właśnie zastanawiałem czemu w testach quady dają sporo więcej FPS-ów w tej grze, jak u mnie nawet E5200 nie był obciążony w 100%. Edytowane 29 Grudnia 2009 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 X58 to jest wogóle pożeracz Wattów. Ciekawe jakby wyglądały testy CF na tych platformach + wykorzystanie USB 3.0 i SATA3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...