Skocz do zawartości
KiMR

Acc Wyłącza Komputer I Zapala Diode Z Tyłu Zasilacza.

Rekomendowane odpowiedzi

Komputer z podpisu. Sprawa wygląda tak. Daje ACC na all core. zapisuje ustawienia i exit. Wtedy komputer się wyłącza a na zasilaczu zapala się niebieska dioda. O co chodzi z tą diodą? Jeżeli tak się robi to znaczy że nie mogę odblokować procesora?

Edytowane przez KiMR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jedno już wiem, ale o co chodzi z tą diodą? Niestety nie mam już instrukcji obsługi i nie mogę sprawdzić, ale gdzieś wyczytałem ze jak jest split i przekroczy się 20A na linie to zapala się ta dioda. Tylko ze u mnie ona się świeci po wyłączeniu komputera.

Dioda jest na zasilaczu. Na asrocku jak przesadziłem z kręceniem i płyta nie wstawała to dioda się nie zapalała. A teraz jak dam acc all core, to komp się wyłacza i zapala sie ta dioda na zasilaczu. Pomaga tylko clear cmos. Jak próbuje uruchomić komputer bez czyszczenia cmosa to pojawia się monit ze nie można odczytac biosu i ładuje zapasowy ale i tak komp nie startuje tylko się wyłaczy i zapala się ta dioda.

Edytowane przez KiMR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz jest dość stary i na stronie producenta nie ma manuala. Google tez nie chce wyszukać. A co do diody to znalazłem ze się świeci jak jest split lub jak linia jest przeciążona.

Ustawione mam na combined i komputer jest wyłączony więc te 2 opcje odpadają.

A co do ACC jak zablokować 4 rdzeń? Tam mam takie coś:

EC Firmware Selection [Normal]

Advanced Clock Calibration [Disabled]

x Value (All Cores) -2%

x Value (Core 0) -2%

x Value (Core 1) -2%

x Value (Core 2) -2%

x Value (Core 3) -2%

CPU core Control [Auto]

x CPU core 2 Enabled

Edytowane przez KiMR

Udostępnij tę odpowiedź