KiMR Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 (edytowane) Komputer z podpisu. Sprawa wygląda tak. Daje ACC na all core. zapisuje ustawienia i exit. Wtedy komputer się wyłącza a na zasilaczu zapala się niebieska dioda. O co chodzi z tą diodą? Jeżeli tak się robi to znaczy że nie mogę odblokować procesora? Edytowane 25 Grudnia 2009 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Widocznie nie odblokujesz. Ściągnij najnowszy bios i zablokuj 4 rdzeń przy włączonym ACC. Może L3 się odblokuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 (edytowane) To jedno już wiem, ale o co chodzi z tą diodą? Niestety nie mam już instrukcji obsługi i nie mogę sprawdzić, ale gdzieś wyczytałem ze jak jest split i przekroczy się 20A na linie to zapala się ta dioda. Tylko ze u mnie ona się świeci po wyłączeniu komputera. Dioda jest na zasilaczu. Na asrocku jak przesadziłem z kręceniem i płyta nie wstawała to dioda się nie zapalała. A teraz jak dam acc all core, to komp się wyłacza i zapala sie ta dioda na zasilaczu. Pomaga tylko clear cmos. Jak próbuje uruchomić komputer bez czyszczenia cmosa to pojawia się monit ze nie można odczytac biosu i ładuje zapasowy ale i tak komp nie startuje tylko się wyłaczy i zapala się ta dioda. Edytowane 24 Grudnia 2009 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 (edytowane) Na stronie producenta powinieneś mieć instrukcję w PDF. Edytowane 24 Grudnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 (edytowane) Zasilacz jest dość stary i na stronie producenta nie ma manuala. Google tez nie chce wyszukać. A co do diody to znalazłem ze się świeci jak jest split lub jak linia jest przeciążona. Ustawione mam na combined i komputer jest wyłączony więc te 2 opcje odpadają. A co do ACC jak zablokować 4 rdzeń? Tam mam takie coś: EC Firmware Selection [Normal] Advanced Clock Calibration [Disabled] x Value (All Cores) -2% x Value (Core 0) -2% x Value (Core 1) -2% x Value (Core 2) -2% x Value (Core 3) -2% CPU core Control [Auto] x CPU core 2 Enabled Edytowane 25 Grudnia 2009 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Daj EC Firmware na Hybrid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Wiem już że nie mogę odblokować rdzenia i L3, ale dlaczego zapala się ta dioda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...