Kuniarz Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Czołem ! Na wstępie - szukałem, nie znalazłem, przynajmniej nic konkretnego. Problem: Linux Mandrake 9.1 świeżutko zainstalowany, bez problemów. Konfigurator połączenia internetowego - wybieram modem na com 1, user, hasło, te sprawy - wszystko oki. Sprawdzam komunikacje z modemem - też oki, odsyła odpowiedzi, miga lampkami :) Sprawa sypie sie w momencie kiedy ma nastąpić połączenie z internetem - na modemie zapalają sie trzy lampki - ci co maja SDI wiedza o co biega - niby OK, na ekranie kompunikat ze "inicjalizuje modem", na podglądzie że program czeka za odpowiedzią OK. I tak sobie czekają w nieskończoność... Podczas działania kreatora wyskoczył mi komunikat że nie ma pliku "resolv.conf" w etc/ - plik utworzyłem , nadałem uprawnienia i nadal [gluteus maximus], wciaz komunikat o braku takiego pliku... Pomocy Ludzie !!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 // Ech. for (;;) { guglaj(); } W resolv.conf powinny być wpisane dns'y, czyli np.: nameserver 194.204.159.1nameserver 194.204.152.34 powinieneś mieć uzupełnione /etc/ppp/pap-secrets i chap-secrets # client server secret IP addresses"<twoje_id>" * "<twoj_pass>" <twoje_ip> Możesz spróbować odpalić sdi z konsoli: route del defaultpppd /dev/ttyS0 115200 asyncmap crtscts defaultroute persist modem user <twoje_id> password <twoj_pass> <ip>:<ip> Oczywiście w miejsce /dev/ttyS0 wstawiasz port do którego jest podłączony terminal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...