save87 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zamierzam na dniach troszeczke rozbudować mój komputer tylko chciałbym zasięgnąc porady specjalistów :P. Moja teraźniejsza konfiguracja to : procesor - AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5600+ (2900 MHz) płyta gł. - ASUS M2N SLI DELUXE ram - GoodRam 2x1gb karta gr. - Radeon HD 3870 karta muz. - Creative X-Fi ExtremeGamer zasilacz - 500W (noname :/) Chce zakupić napewno pamięć, karte graficzną, zasilacz ewentualnie chłodzenia na proc oraz gpu. Zasilacz - OCZ ModXstream 600W karta - na przykład ta radeon 4890 A może poradzicie coś lepszego w tej cenie Pamięć - np. ta a0data (2x2gb 1066) Teraz zauważyłem że moja płyta obsługuje pamięci do 800mhz i nie wiem czy można coś zrobić aby można było włożyć te pamięci, ewentualnie moge dokupić jeszcze płyte główną tylko teraz chyba nie opłaca się już inwestować w płyte pod socket AM2. Prosze o porade co do tej płyty ewentualnie prosze o podanie jakiegoś zestawu płyta + proc który byłby wydajniejszy od tego co posiadam teraz ( oczywiście w granicach rozsądku...kasa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystianjr Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Najważniejsza sprawa - kasa, tzn. ile jej masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
save87 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Najważniejsza sprawa - kasa, tzn. ile jej masz. Przykładowo : Karta - 700 pamięć - 350 zasilacz - 320 Na całość z płytą i procesorem powiedzmy że do dwóch k może z małym haczykiem. Tak więc zastanawiam się czy warto kombinować teraz coś z płytą i procem bo jeżeli warto to chciałbym też wiedzieć czy opłaca się biorąc pod uwage zwiększenie mocy a cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Sprzedaj to co masz i kup, np.: OCZ ModXstream 600W HD4890, np. Powercolor Goodram 1600MHz CL9 GA-MA770T-UD3P x4 620/925 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
save87 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Sprzedaj to co masz i kup, np.: OCZ ModXstream 600W HD4890, np. Powercolor Goodram 1600MHz CL9 GA-MA770T-UD3P x4 620/925 A co do tych kart graficznych to znalazłem dwie PowerColor : 4890 Rozumiem że jeżeli już to brać tą droższą?? Jeszcze jedno, a mianowicie ile można by było <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> za częsći które bym wymienił, oczywiście tak orientacyjnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Nie musisz brać tej droższej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
save87 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Tak się teraz jeszcze zastanawiam czy warto kupować procesor x4, bo komputer służy mi najczęściej do grania a z tego co gdzieś podsłyszałem to gier pod 4 rdzenie jest tyle że można policzyć je na palcach u jednej ręki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Jakiś czas temu tak było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystianjr Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Ciągle tak jest. Niedawno jakiś zagraniczny serwis sprawdzał kilkadziesiąt tytułów - tylko kilka wspierało 4 rdzenie. Kwestie są inne: Będzie coraz więcej takich gier Podczas grania przy 4 rdzeniach masz ten luz, że aplikacje w tle nie będą robić takich problemów jak przy np. wykorzystanych w pełni 2 rdzeniach - poprostu nie uświadczysz spadku wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
save87 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zdecyduje się jednak na proca o troche wyższym taktowaniu a mianowicie AMD Phenom II X4 955 (3,2Mhz). Prosze doradźcie mi jeszcze jakie chłodzenie kupić tak żeby dawało rade przy podkręceniu go do ok. 3,6Mhz. Zastanawiam się nad CHŁODZENIE. Czy to chłodzenie jest dobre, a może polecicie coś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Może być tylko dokup Arctic Silver 5. Ewentualnie dołóż do MUgena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...