Kozer2003 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Mam radka jek w podpisie.Rdzeń kręci się na 300,wyżej nie sprawdzałem.Natomiast pamięci są krótko mówiąc do bani.Jednak nie kiełbaszą się,jak przeważnie-artefakty od razu po przetaktowaniu.Ustawiam np. 265,wszystko spoko.Leci 3dMark2001 i nagle cały ekran zafajdany syfem.Grafa się nie ścina.Po wyjściu do wina jest tego syfu trochę mniej,ale dopiero reset się go pozbywa.Myślałem,że pamięci się przegrzewają,ale są tylko lekko ciepłe.Obraz wali się tym szybciej im więcej kręcę,ale to jest oczywiste.Dziwi mnie jedynie fakt,że przekłamania są aż tak kolosalne,że nic nie widać.Przeskok z ideału w coś takiego jest straszny:(.Może chodzi o napięcie,ale vmoda nie umiem zrobić,bios,nie wiem.Jak ktoś spotkał się z czymś takim lub wie jak się tego pozbyć,to proszę o pomoc.Z góry dziękuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 czesc,ja mam tosamo z tym ze nawet gpu niedarady podkrecic wina zaniskiego zasilania, o robieniu vmodow bylo juz dosyc dawno, poszukaj, temat nazywal sie jakos "szybkie radeony" ale neidam glowy. zmiana biosu nic nieda ps jakiej firmy masz tego radka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozer2003 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Thx.Testowałem już 4 biosy i dokładnie nic nie dało.Może istnieje jakiś czarodziejski bios;),co nam pomoże.Radek to Super Grace.(Super Shit) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozer2003 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 PS.Na całym forum nie ma nic konkretnego,co do vmoda.Są tylko zdjęcia i komentarze,ale ani linku,ani opis,jak przerobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Napisz moze jaka masz zasilke. Co do mojego SuperGrace nie kreci sie wspaniale, ale wydajnosciowo jest super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozer2003 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Zasiłka jest ze mną od czasów K7VZA i CLAP-a,więc jest pewna.Teraz mam podłączone dodatkowo 3 wentyle i napięcia ma ok.Sprawdzałem grafe u kumpla i to samo,wię to tylko wina grafy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 NIe sadzisz ze te 307MHz to troche duzo???? Czemu sie tu dziwic. Masz jakies radiatory na pamieciach??? Jakie jest chlodzenie karty itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozer2003 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Z tego co czytałem w trzech mamy ten sam problem(z tym,że mi idzie rdzeń).Nie załamcie się - 7500 3Dmark2001,tyle daje rdzeń.Trochę mało.Radiatory na pamięci zarzucę po 22(ostatni ustny).Teraz nie chce mi się ich robić,ale wątpię,czy to coś da,bo już pisałem pamięci są ledwo ciepłe,a teraz leży na karcie wentyl:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 mam to samo... tlyko że u mnie już to jest jak puszcze na 500mhz pamięc... to memoentalen sie to pojawia... jak nawetn a 460 walne to są małe przekłamania lae tylko pomiędzy testami.. to jest wina zaniskiego zasilana na memorkach ... też nie umeim robic vmoda ale ja ty coś o tym znajdziesz to bardzo bym prosił zębyc coś wysłał:) pozdrawiam tygrysek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 kiedyś widziałem artykół na ten temat tylko ze tam gosciu miał w biosie podany v -core pamięci i widział czy dał za dużo ołówka na rezysorach chya za mało ,, pisał jaka jest odpowiednie napięcie dla 4ns, 3,6,3,3 itp.. on to robił zwykłym ołówkiem gdzieć nim mazał po karcie i miał już większe napięcie.. wynik: 80mhz wiecej w DDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozer2003 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Już jednego vmoda widziałem.Niestety mam inną płytkę.Link : http://www.overclockers.com/tips1010/ .A co do 500Mhz,to idź na gwarancję.Każdy,ale to każdy 8500Le miał standardowo 250/500,a 8500 275/550.Jakie taktowaniee masz standart? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 hyhy 254mhz na 440mhz wiedziałem ze będzie miał żanizone ale nie tak bo w barwkomie pisali 460 a nie 440mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 ale ja widziałem taki co sie tylko ołówkiem maluje w jednym miejsciu i już jest wyższe napięcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozer2003 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Taki sposób to marzenie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...