Skocz do zawartości
Kozer2003

[b]Problem z Radeonem 8500Le 64Mb[/b]

Rekomendowane odpowiedzi

Mam radka jek w podpisie.Rdzeń kręci się na 300,wyżej nie sprawdzałem.Natomiast pamięci są krótko mówiąc do bani.Jednak nie kiełbaszą się,jak przeważnie-artefakty od razu po przetaktowaniu.Ustawiam np. 265,wszystko spoko.Leci 3dMark2001 i nagle cały ekran zafajdany syfem.Grafa się nie ścina.Po wyjściu do wina jest tego syfu trochę mniej,ale dopiero reset się go pozbywa.Myślałem,że pamięci się przegrzewają,ale są tylko lekko ciepłe.Obraz wali się tym szybciej im więcej kręcę,ale to jest oczywiste.Dziwi mnie jedynie fakt,że przekłamania są aż tak kolosalne,że nic nie widać.Przeskok z ideału w coś takiego jest straszny:(.Może chodzi o napięcie,ale vmoda nie umiem zrobić,bios,nie wiem.Jak ktoś spotkał się z czymś takim lub wie jak się tego pozbyć,to proszę o pomoc.Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc,ja mam tosamo z tym ze nawet gpu niedarady podkrecic

wina zaniskiego zasilania, o robieniu vmodow bylo juz dosyc dawno, poszukaj, temat nazywal sie jakos "szybkie radeony" ale neidam glowy.

zmiana biosu nic nieda

ps jakiej firmy masz tego radka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytałem w trzech mamy ten sam problem(z tym,że mi idzie rdzeń).Nie załamcie się - 7500 3Dmark2001,tyle daje rdzeń.Trochę mało.Radiatory na pamięci zarzucę po 22(ostatni ustny).Teraz nie chce mi się ich robić,ale wątpię,czy to coś da,bo już pisałem pamięci są ledwo ciepłe,a teraz leży na karcie wentyl:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam to samo... tlyko że u mnie już to jest jak puszcze na 500mhz pamięc... to memoentalen sie to pojawia... jak nawetn a 460 walne to są małe przekłamania lae tylko pomiędzy testami..

to jest wina zaniskiego zasilana na memorkach ... też nie umeim robic vmoda ale ja ty coś o tym znajdziesz to bardzo bym prosił zębyc coś wysłał:)

pozdrawiam

tygrysek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś widziałem artykół na ten temat tylko ze tam gosciu miał w biosie podany v -core pamięci i widział czy dał za dużo ołówka na rezysorach chya za mało ,, pisał jaka jest odpowiednie napięcie dla 4ns, 3,6,3,3 itp..

on to robił zwykłym ołówkiem gdzieć nim mazał po karcie i miał już większe napięcie.. wynik: 80mhz wiecej w DDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...