KoT1 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Radeon 9100 Sapphire - 4 kostki pamięci ALE 128 bit ? ??? Wiem dużo się pisało. Aby na 100% był 128 bitowy po obu stronach ma mieć 4 kostki pamięci /po każdej ze stron/. W sklepie mają tylko 4 kostki pamięci i mówią, że na stronie hurtowni jest on jako 128 bitowy. Muszę znać konkretną odpowiedź do godziny 15 - dzisiaj /15,05,2003/ Dajcie znać jak to jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Sciemniają, nie daj się zwieść :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 To, że na stronie hurtowni karta jest opisana jako 128-bitowa, nie jest szczególnie wiążące. Ja mam kartę, która na stronie producenta jest opisana jako 64-bitowa, a kości ma osiem. Nie ryzykuj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Chyba ze to jakies inne pcb niz zwykle - a'la PowerColor 9100L ktory ma szyne do pamieci 128bit, chociaz ma 4 kostki pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwa Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 ktos kiedys o tym pisał i szło to chyba tak (na pewno :)) kostki sa 16 bitowe wiec 8 x 16 = 128 4 x 16 = 64 Rachunek prosty jak drut. Sciemniaja ci nie daj sie nabrac. pozdr OLIWA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Chyba ze to jakies inne pcb niz zwykle - a'la PowerColor 9100L ktory ma szyne do pamieci 128bit, chociaz ma 4 kostki pamieci.Tak, ale niech w końcu ktoś, kto ma taką kartę (z 32-bitowymi kośćmi), opisze wygląd tych kości, porówna z 16-bitowymi, rzuci jakieś zdjęcie... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Karta 64 bitowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 mój ojciec ma taką karte (PowerColor 9100L 64MB 250/183). pamięci mają nóżki z 4 stron - to cecha po której najłatwiej rozpoznać 32 bitowe kostki, są pozatym większe: tu masz zdjęcie: http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...0/strona-2.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Dziękuję, pmp. :D Rzeczywiście mają inny kształt (wielkość), bardzo wyraźna różnica. No i ta obfitość nożek... Jestem Ci naprawdę wdzięczna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 pewnie że 64 bit. nie bierz!!! to zwykły chłam... miałem, to wim.. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoT1 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Dzięki pięknie - tego sprzętu nie biorę !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 kumpel ma prolinka gf 2 titanium ultra i ma tylko 4 kostki pamięci na tej samej stronie co chipset, po drugiej stronie nic. i to też jest 64 bitowy ? wątpię. prolink takich wałków nie robił a nie mogą być kostki 32 bitowe? 4*32=128. dziwne, czyżby pamięci MUSIAŁY być 16 bitowe ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 AMD Rulezz: przeczytałeś wyżej? pmp właśnie podał, jak wyglądają 32-bitowe kości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 mój ojciec ma taką karte (PowerColor 9100L 64MB 250/183). pamięci mają nóżki z 4 stron - to cecha po której najłatwiej rozpoznać 32 bitowe kostki, są pozatym większe: tu masz zdjęcie: http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...0/strona-2.html PMP, dzięki wielkie :D:D:D Sprawa pamięci 32 bit nutowała mnie już od dawna. A wiesz może, jak takie pamięci się kręcą? Pewnie grzeją się ciut bardziej? AMD, poczytaj czasem, co piszą inni, bo normalnie szlag mnie trafia przez 70% Twoich postów :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Nie sądze aby różnica 16/32 bit była widoczna przy podkręcaniu. Wnioskuje to po tym że miałem kiedy GF2Pro na kostkach 32bitowych i wykręcał sie wyśmienicie. Jeżeli zaś chodzi Ci o takiego powercolora 9100L: - mam takiego u rodziców, rdzeń do 300 daje sie podkrecic bez śmieci, pamięci 200mhz i kupa wielka dalej. ale gorące to raczej nie są, normalne raczej, gdyby były gorące pewnie zwróciłoby to moją uwage. - jakość wyjścia DSUB pomimo czeskiej tasiemki jest ok, porownojac do mojej karty - w normalnych rozdzielczosciach roznicy nie widze zbytniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Moj GF3GTS PRO byl na 32bitowych pamieciach. Krecil sie w normie. Na moim konfigu bez zadnych zmian na karcie (nowe chlodzenie itd) dal mi wynik 5600 (proc nie 1800MHz) wiec mysle ze niezle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoT1 Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Hurtownia kolegę w sklepie "przeprosiła" i powiedzieli, że podpis był 128 bitów ale im chodziło o 64 bity. Po prostu się jeb.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 no to fajnie że są 32 bitowe bo już zaczynało się sporo tych kostek robić na laminacuie. a ten post akurat przeoczyłem wśród wypowiedzi typu "nie kupuj to chłam". już wzbogaciłem moją wiedzę. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Czy ktoś może ocenić, ilo bitowe są pamięci??? www.republika.pl/wojslandia/Radeon/Przod.jpg www.republika.pl/wojslandia/Radeon/Tyl.jpg www.republika.pl/wojslandia/Radeon/Pamieci.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 wojs, nie wiem, w którym wątku mam Ci odpowiadać. :) Wyglądają na 32-bitowe, ale mówisz, że one są 10x22mm?? Niemożliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Razem z nóżkami pamięci mają wymiary 10x22... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Razem z nóżkami pamięci mają wymiary 10x22...Poważnie?? TO NIEMOŻLIWE. Przecież widzę, że to nie jest proporcja 1:2. (I nie licz nóżek). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Czy ktoś może ocenić, ilo bitowe są pamięci??? www.republika.pl/wojslandia/Radeon/Przod.jpg www.republika.pl/wojslandia/Radeon/Tyl.jpg www.republika.pl/wojslandia/Radeon/Pamieci.jpg Wyglądają tak samo jak te na Radeonie 9100 L z 32 bitowymi kostkami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Wątek rozwija się dalej tutaj: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=30567 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...