L3golas Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Mam niezly problem : 1 Spie sobie spokojnie w nocy a tu nagle wlacza mi sie komputer, sam z siebie , robi tak jush od miesiaca musze go wylaczac od zasilania 2 Gram sobie w cos jeb iskrzy sie w gniazdku i sie wsyztsko wylaczy , trzeszczy nawet po tym jak sie wylaczy 3 Gram sobie w counter-strik'a ,a tu sie sam restartuje komp Co robic pomocy pls , bo to chyba zaraz wybuchnie :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 ja obstawialbym albo walniete mobo albo zasilke. Napisz jaki masz zasilacz i mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3golas Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 zasialacz ciezko stwierdzic nawet ci nie powiem ile wat na obudowiem z tylu pisze 230 a z przodu 300 , mobo soltek 75kav Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 ja bym stawiał na mobo, bo zasiłka sama z siebie raczej ci nie postawi systemu. chociaz co do tego trzeszczenia po wylaczeniu to tutaj jest juz problem, bo nie powiedziales chyba gdzie to trzeszczy. Jezeli w zasilce to moze jakies zwarcie w zasilce (poodkurzaj). no wiec sie zapetlilem. moze to faktycznie zasilacz, ale nie wiedzialem, ze zasilacz moze podniesc system bez mobo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3golas Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 trzeszczy w gniazdku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 gdyby nie te iskry to powiedziałbym ze ktos ci przez sieciówke bawi sie kompem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 ja bym stawiał na mobo, bo zasiłka sama z siebie raczej ci nie postawi systemu. chociaz co do tego trzeszczenia po wylaczeniu to tutaj jest juz problem, bo nie powiedziales chyba gdzie to trzeszczy. Jezeli w zasilce to moze jakies zwarcie w zasilce (poodkurzaj). no wiec sie zapetlilem. moze to faktycznie zasilacz, ale nie wiedzialem, ze zasilacz moze podniesc system bez mobo :) A co ma mobo? to pewnie zasilacz albo gniazdko/listwa/kabel/cokolwiek związane z prądem jest jakieś zwarcie i lepiej to sprawdz bo może być naprawde nieciekawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 instalacja w gniazdku w połączeniu ze zwalonym powerem obudowy - moze to to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 trzeszczy w gniazdku btw witam legolas :D :) - heh kupe czasu ;d - co do tego zjawiska sprawdz czy niemasz fazy na "zerze" czyli bolcu w gniazdku :) - jezeli wszystko jest ok to bardzo mozliwe ze to plyta :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...