Skocz do zawartości
L3golas

Komp mi sie pali

Rekomendowane odpowiedzi

Mam niezly problem :

1 Spie sobie spokojnie w nocy a tu nagle wlacza mi sie komputer, sam z siebie , robi tak jush od miesiaca musze go wylaczac od zasilania

2 Gram sobie w cos jeb iskrzy sie w gniazdku i sie wsyztsko wylaczy , trzeszczy nawet po tym jak sie wylaczy

3 Gram sobie w counter-strik'a ,a tu sie sam restartuje komp

Co robic pomocy pls , bo to chyba zaraz wybuchnie :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym stawiał na mobo, bo zasiłka sama z siebie raczej ci nie postawi systemu. chociaz co do tego trzeszczenia po wylaczeniu to tutaj jest juz problem, bo nie powiedziales chyba gdzie to trzeszczy. Jezeli w zasilce to moze jakies zwarcie w zasilce (poodkurzaj).

no wiec sie zapetlilem. moze to faktycznie zasilacz, ale nie wiedzialem, ze zasilacz moze podniesc system bez mobo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym stawiał na mobo, bo zasiłka sama z siebie raczej ci nie postawi systemu. chociaz co do tego trzeszczenia po wylaczeniu to tutaj jest juz problem, bo nie powiedziales chyba gdzie to trzeszczy. Jezeli w zasilce to moze jakies zwarcie w zasilce (poodkurzaj).

no wiec sie zapetlilem. moze to faktycznie zasilacz, ale nie wiedzialem, ze zasilacz moze podniesc system bez mobo :)

A co ma mobo? to pewnie zasilacz albo gniazdko/listwa/kabel/cokolwiek związane z prądem jest jakieś zwarcie i lepiej to sprawdz bo może być naprawde nieciekawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeszczy w gniazdku

btw witam legolas :D :) - heh kupe czasu ;d - co do tego zjawiska sprawdz czy niemasz fazy na "zerze" czyli bolcu w gniazdku :) - jezeli wszystko jest ok to bardzo mozliwe ze to plyta :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...