ETNIK Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 1. Pierwszy komputer zamawiany w całości przez internet, nawet nie wychodząc z domu :) (całość w sygnaturce)2. Złożenie tego wszystkiego jak najbardziej efektywnie i efektownie w obudowie Lian Li PC-P50 Black.3. Zdecydowałem się zwodować praktycznie wszystko.. z czasem okazało się, że bloczki na mosfety są dość ciężko dostępne i trzeba je robić na zamówienie. Nad projektem nie pracowałem sam TUTAJ PODZIĘKOWANIA DLA SEBY84 ;) WIELKI CZŁOWIEK;) a więc tak:a) Procesorb) Karta graficzna i blok NB4. Czwartym punktem było podkręcenie tego i7 do 4.1 ghz na niskich temp. i stabilnością przy 24/7 uzytkowaniu. KLICK>Overclocked 4.1mhz OCCT load [/font][/size][u]Sprzęt _linenums:0'>[u]Sprzęt:[/u]<strong class='bbc'>i7 920</strong> D0 2.66gHz stock.<strong class='bbc'>6GB 12800 1600MHz</strong> <strong class='bbc'> Corsair Dominator GT </strong> w wersji red<strong class='bbc'>HD5870 Sapphire</strong><strong class='bbc'>Foxconn Bloodrage</strong> (nie żadne GTI)1x640GB Samsung1x500GB WD<strong class='bbc'>Lian Li PC-P50</strong> Liquid stuff?:<strong class='bbc'>Swiftech Apogee XT</strong><strong class='bbc'>TFC 360</strong> XchangerLaing 350MPC<strong class='bbc'>5870 EK block</strong> Nickiel & plexiNB stockfittings <strong class='bbc'>Feser & bitspower</strong>Tygon 10/16 clearFluid XP Nano bloody red. FILMIK Z ZALEWANIA: KILKA FOTEK : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Całkiem fajny kolorek płynu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Witamy kolejnego water coolowca ;) Układ i cała maszyneria bardzo wypaśna. Porządek, okablowanie i ogólnie oko cieszy. Gratuluję. Mała krytyka: chyba przesadziłeś z tym wężem między kartą a płytą. Nie dało by się go skrócić i poprowadzić ładny łuk? Oj chyba tak. Pomyśl nad tym. Bardzo ładnie. Mi się podoba. Filmik też spoko. Zarzuć więcej fotek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ETNIK Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Ten wąż właśnie musiał tak wylądować, nie chciałem puścić zwykłego łuku bo nie wyglądało to aż tak symetrycznie i fajnie.. Co do fotek, będę robił jeszcze okno w obudowie w styczniu, to wtedy coś zarzuce, bo narazie nic się nie zmieniło. Dzięki za dobre słowo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Jak mówili poprzednicy widać dbałość o szczegóły. Spirala mi się podoba ale łuk pomiędzy bloczkiem na cpu a chłodnicą możnaby jakoś ładniej poprowadzić. Wygląda teraz jakby wąż chciał "wyskoczyć" ze złączki(trzecia i czwarta fotka od końca).Chyba że to kwestia ujęcia. Pozatym szczegółem wszystko bardzo ładne-kolorystycznie i estetycznie no i przede wszystkim wydajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...