Razan_r Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Witam, Nie wiedziałem gdzie napisać tego posta, najbardziej pasuje tutaj. Otóż kolega zakupił komputer http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=289_346&products_id=23547 wszystko pięknie ładnie, ale jeden zgrzyt jest. Z czystej ciekawości przytrzymałem z tyłu za zasilaczem ręke (5 sek) i komp się wyłączył w biosie. Pomyślałem zabezpieczenie zasilacza. Potem znowu się wyłączył ale już podczas instalacji Win XP SP2, podczas dzielenia dysku na partycje. Myśle: przegrzewa się. Odsunęliśmy kompa od ściany, postawiliśmy na biurku. Zainstalowany Win, bez problemów. Potem kilka progsów, też ok. Pograliśmy chwile w Stalkera, ok. Myslę komp śmiga. Dzisiaj kolega dzwoni, komp się wyłącza podczas uruchamiania do systemu. Co to może być? Dodam że do środka nie zaglądałem, bo nie było potrzeby. /Wydzieliłem temat z poprzedniego wątku. /Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Na początek postaraj się sprawdzić temp., a poza tym to zobacz, czy wszystkie wentyle chodzą. Komp niekręcony, jak mniemam? A co do posta, to mogłeś założyć nowy temat w podstawowych zagadnieniach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Takie losowe wylaczanie moze tez wskazywac na zwalone/wyschniete kondensatory (zasilacz albo plyta gl). Ale ze w nowym sprzecie? troche malo prawdopodobne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Link do konfiguracji nie działa. Standardowo, sprawdź na innym zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 (edytowane) Link do konfiguracji nie działa. Standardowo, sprawdź na innym zasilaczu. mi tam dziala, zacytuje jesli komus nie dziala jeszcze: Procesor: AMD Athlon II X2 240 Taktowanie procesora: 2,8 Ghz Pamięć podręczna procesora: 2x1 MB Płyta główna: Gigabyte Ma770-UD3 rev.2 Chipset płyty: 770 Rodzaj obsługiwanych pamięci: DDR2 Maksymalna ilość obsługiwanej pamięci: 16GB Częstotliwość obsługiwanych pamięci: 1333, 1066, 800 Mhz Wbudowane karta dźwiękowa: Realtek ALC888 Karta graficzna: Sapphire HD4850 512MB Złącza S-ATA: 6 (max 6 urządzeń) Zainstalowana pamięć RAM: G.Skill 2x1GB 800Mhz CL4 PK Pojemność dysku twardego: WD 320GB 3200AAKS Nagrywarka DVD: LG GH22NS50 Zasilacz: BeQuiet PurePower L7 350W Obudowa: Foxconn TLA570A + czytnik kart Edytowane 26 Grudnia 2009 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Dziwna sprawa. Możliwości jest kilka: 1. Źle założone chłodzenie od cepa 2. Sprawdź kable czy sie podczas transportu nie wysuneły z gniazd 3. Zasiłka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...